K. T. I./MTI 2020.05.28 20:10 Frissítve: 2020.05.30 00:23

Serie A: június 20-án folytatódik a bajnokság – hivatalos

Az olasz sportminiszter hivatalosan is bejelentette: június 13-án indulhat újra a profi labdarúgás az országban. Első körben az Olasz Kupa elődöntőit rendezik meg, majd egy héttel később, 20-án elstartol az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság is.

 

Június 20-án folytatódhat a Serie A (Fotó: AFP)

Az Olasz Labdarúgó-szövetség korábban közleményben jelezte, hogy június közepén mindenképpen szeretnék, ha újra tudna indulni a liga, azt ugyanis augusztus 20-ig be kell fejezni. Ha ezt a céldátumot nem tudták volna tartani, felesleges lett volna az évad újrakezdéséről beszélni. 

Az FIGC közleményben arról írt, hogy az első, a másod- és a harmadosztály küzdelmeit szeretné folytatni, az alsóbb osztályokét viszont már nem.

A mostani idény zárásának határideje mellett az új szezon rajtjának időpontját is kijelölte a szervezet, amely szeptember elsején kívánja elindítani a 2020–2021-es kiírást.

A Sky Sport Italia korábbi beszámolója szerint a kluboknak kell állniuk a mérkőzések előtt használandó gyorstesztek árát. Ez is része volt az FIGC orvosi protokolljának, amelyet a szövetség vasárnap adott át Vincenzo Spadafora sportminiszternek.

A csoportos edzések orvosi iránymutatásait a hét elején fogadták el, a legtöbb csapat már használja is, a mezőny többi tagja várhatóan hétfőn áll ismét munkába.

Az orvosi tervezetben az utazási előírások mellett például az is szerepel, hogy a csapatok által használt szállodáknak rendelkezniük kell olyan be- és kijáratokkal, amelyeket csak a játékosok és szakmai stáb tagjai használhatnak, a többi vendég és az alkalmazottak nem.

Egyidejűleg legfeljebb 300 ember engedhető be egy stadionba, beleértve a játékosokat, a szakmai stábot, a személyzetet, a média képviselőit, az orvosokat és a biztonsági személyzetet is.

Az olasz kormányülés csütörtökön végül áldását adta a tervezetre, így Spadafora bejelentette a folytatást.

A sportminiszter hozzátette, az FIGC elkészített egy B-tervet is arra az esetre, ha a vírushelyzet ismét fokozódna. Utóbbi forgatókönyv szerint egy helyszínen, egy playoff rendszerben dőlne el a Scudetto sorsa. 

2021.07.15 08:17:15

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021 C. Ronaldo marad, bonyolult csereüzletek sejlenek fel, az egyik során Icardi is Torinóba kerülhet!

2021.07.06 11:12:32

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. Idén nincs lubickolás a Merca(-)tóban, a régi jó milánói recept helyett kínai válságdiéta a bajnoknál. Igaz...

2021.06.21 08:32:04

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Az olasz fővárosban derítettünk fényt a sporttörténeti futballsiker hátterére.

2021.06.04 23:35:02

Olasz labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A 40 millió a Juventus kasszáját gazdagítja majd, már csak az a kérdés, hogy mire megy el ez a pénz. Pirlo állását nem mentette meg végül az évad viszonylag sikeres zárása, a vezetőket most kevésbé érdekelték az anyagiak, és hiszik, hogy nem csak a töltött káposzta jó felmelegítve.

2021.05.23 20:30:27

Olasz labdarúgás KRASZNAI BENCE, BACSKAI JÁNOS

A Serie A idénybeli utolsó fordulójának nagy vesztese a Napoli, amely hagyta kicsúszni a kezéből a BL-szereplést.