Serie A: Elavult és hatástalan az elnök módszere - Benítez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.24. 14:47
Rafael Benítez, az olasz Serie A-ban játszó Napoli vezetőedzője keményen bírálta a játékosokat kötelező edzőtáborba parancsoló Aurelio De Laurentiist, a csapat elnökét.

A Napoli továbbjutott a Wolfsburg ellen, így elődöntős az Európa-ligában, és negyedik helyen áll a Serie A-ban, mindössze öt pontra a Bajnokok Ligája-főtáblát érő második helytől. Ugyanakkor március 1. és április 8. között kilenc tétmérkőzésükből csak egyet nyertek meg a nápolyiak, kiestek az Olasz Kupából, ez pedig kiváltotta a klubelnök haragját.

Aurelio De Laurentiis betartotta fenyegetését, és kötelező edzőtáborba, valamint összetartásra küldte játékosait a Lazio elleni kiesés után. Az eredmények javultak – két meggyőző győzelem a Serie A-ban és továbbjutás az El-ben –, Rafa Benítez mégis kritikával illette az elnököt.

„Ez a módszer körülbelül a hetvenes években volt divat. Nincs bajom magával az edzőtáborral, de azzal igen, ha olyan büntetést szabnak a csapatra, aminek semmi más értelme nincs, mint a játékosok felidegesítése.”

A spanyol edzőnek nyáron lejár a szerződése és korántsem biztos, hogy marad, ennek ellenére beszélt a csapat jövőjéről.

„Elértünk egy olyan szintet, ahonnan már nehéz további igazolások nélkül előbbre lépni. A csapat jól teljesít az európai színtéren és a bajnokságban is reális cél a BL-helyezés, azonban a szurkolók még többet szeretnének” – zárta nyilatkozatát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik