nemzetisport.hu
2018.09.17 09:37 Frissítve: 2018.09.18 02:18

Serie A: Douglas Costa elnézést kért a köpésért; Allegri kifakadt

Nem múlt el visszhang nélkül Douglas Costa vasárnapi kiállítása, az ellenfelét leköpő Juventus-futballista ugyan elnézést kért utólag, ám Massimiliano Allegri vezetőedző így sem kímélte.

Douglas Costa ezúttal nem a játékával hívta fel magára a figyelmet (Fotó: AFP)

 

Mint arról beszámoltunk, a Juventus 2–1-re legyőzte a Sassuolót az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 4. fordulójában. A mérkőzés nemcsak Cristiano Ronaldo duplájáról marad emlékezetes, hanem Douglas Costa ámokfutásáról is: a brazil válogatott támadó a ráadásban – a vendégek gólja előtt – lekönyökölte Federico Di Francescót, nem sokkal később pedig arcon köpte az ellenfelét. A videobíró segítségének köszönhetően azonnal villant a piros lap a köpés után.

„Szeretnék elnézést kérni minden Juventus-szurkolótól a mai reakciómért – írta hivatalos Instagram-oldalán Douglas Costa. – Ugyanígy bocsánatot kérek a csapattársaimtól, akik a jó és a rossz pillanatokban egyaránt velem vannak. Nem volt szép cselekedet tőlem, ennek tudatában vagyok, és mindenkitől elnézést kérek. Szeretném egyértelműsíteni, hogy ez a hozzáállás nem tükrözi azt, amit mindig is mutattam a karrierem során.”

Játékosa cselekedetét a Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri sem hagyta szó nélkül.

„Lehet, hogy felbosszantották a szabálytalanság előtt, de nem számít, mert ez abszolút tilos, hogy megtörténjen. Az egyedüli dolog, amit el kell kerülnünk, hogy felüljünk a provokációnak” – mondta az olasz szakember a Sky Italiának a meccs után, majd hozzátette, hogy Costa büntetésre számíthat a torinói klubnál.

Douglas Costa köpése

Costa könyöklése a vendégek gólját megelőző beadásnál

2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.