CS. B. 2022.06.08 13:57 Frissítve: 2022.06.08 14:49

Serie A: a 2016-os Eb csodagyereke aláír a Milanhoz – sajtóhír

Az olasz átigazolási ügyekben mértékadónak tartott újságíró, Gianluca Di Marzio úgy tudja, hogy a Milan 18 millió euró körüli összegért átigazolja a Lille OSC-től Renato Sanchest. A milánóiak az FC Barcelonához tartó Franck Kessié utódjaként tekintenek a portugál középpályásra.

 

A portugál középpályásért 18 millió euró közeli összeget fizethet az olasz bajnok (Fotó: AFP)

 

A Milan már télen is kapcsolatba lépett a Renato Sanches ügyeit is intéző Jorge Mendessel a portugál megszerzése miatt, de akkor kútba esett a transzfer.

Habár a középpályás fizetési igénye nem lett alacsonyabb – Di Marzio szerint évi 3.5 millió euró –, a mostani hírek alapján az olasz bajnok a játékossal és az ügynökével is megegyezett. Az olasz újságíró azt is tudatta, hogy Sanches az átigazolás előtt meglátogatta a milánóiak létesítményeit és a várost is. A Lille-nek azért válhatott sürgőssé az eladás, mert a 24 éves futballista szerződése jövő nyáron lejár.

Fabrizio Romano transzferguru is úgy értesült, hogy a vörös-feketék szóban már megegyeztek a portugál játékossal.

A 32-szeres válogatott középpályás a 2016-os Európa-bajnokságon került először az európai élcsapatok célkeresztjébe, ahol a torna legjobb fiatal játékosának is megválasztották. Az Eb-t követően a Bayern München labdarúgója lett, a bajoroknál azonban nem vált alapemberré. A Swansea Cityhez, majd a Lille-hez került kölcsönbe, s utóbbi 2019 nyarán 20 millió euróért vásárolta ki a bajoroknál élő szerződéséből.

A LOSC-nál újra kivirágzó Sanches hamar az együttes alapemberévé vált, s 2021-ben bajnoki címet is nyert. A francia gárda színeiben összesen 91 tétmeccsen lépett pályára, hét gólt szerzett és tíz gólpasszt osztott ki. Noha az elmúlt évad elején sérüléssel bajlódott, 32 tétmeccsen így is pályára lépett, ezeken két találatig és öt asszisztig jutott. Teljesítménye miatt korábban a Liverpoollal is összeboronálták.

2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.