K. T. I. 2021.01.14 17:34 Frissítve: 2021.01.14 17:47

Olaszország: Berlusconi szívproblémákkal kórházba került

Silvio Berlusconi, a Milan korábbi és a Serie B-be frissen feljutott Monza jelenlegi tulajdonosa szívproblémákkal kórházba került. A 84 esztendős korábbi olasz miniszterelnököt jelenleg Monacóban ápolják – számolt be róla a Reuters.

Silvio Berlusconi kórházba került (Fotó: AFP)

 

Berlusconi állapotáról az olasz politikus magánorvosa, Alberto Zangrillo adott rövid tájékoztatást. A doktor úgy nyilatkozott, Berlusconi állapotát látva hétfőn döntöttek úgy, jobb, ha befekszik egy kórházba Az első tünetek szívritmuszavarról árulkodtak. A sportvezető állapotáról többet nem tudni, csupán azt, hogy „azonnali ellátást igénylő” szívproblémákkal kezelik.

A jelenlegi olasz beszámolókból az sem egyértelmű, milyen beavatkozásra volt szükség, a történtekről elsőként beszámoló ANSA hírügynökség arról sem tudott tájékoztatást adni, sikerült-e elhárítani az „egészségügyi vészhelyzetet”. Annyi biztos, továbbra is állandó megfigyelés alatt tartják Berlusconit.

A Reuters emlékeztet, a politikus-klubvezetőnek legutóbb 2016-ban volt szívműtétje, és korábban kezelték prosztatarákkal is, utóbbiból teljesen felépült.

A Monza tulajdonosa ősszel koronavírus-fertőzés miatt került kórházba, a vírussal szardíniai vakációja alatt fertőződött meg. Az akkori beszámolók szerint komolyabb tünetek nélkül vészelte át a betegséget, csupán életkori veszélyeztetettsége miatt tartották benn néhány napig. Azt sem tudni, hogy a korábbi fertőzésnek lehet-e köze a mostani állapotához.

A cikk szerint Berlusconit azért Monacóban kezelik, mert az elmúlt időszakhoz hasonlóan ezúttal is lánya dél-franciaországi házában töltötte idejét. A provence-i birtok néhány kilométernyire fekszik a városállamtól, Zangrillo pedig úgy ítélte meg, hogy egy hosszabb utazás, mellyel visszaszállították volna Olaszországba, felesleges kockázatokkal járt volna.

Berlusconi 2018 óta irányítja a Monzát, előtte a nyolcvanas évektől kezdődően klubelnökként és tulajdonosként játszott főszerepet a Milan vezetésében.

2021.01.20 00:36:46

Olasz labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az FC Internazionale Milano helyett Inter Milano lehet a hívószó, és minden módosítás célja a várossal való szorosabb kapcsolat érzékeltetése, a tisztább és modernebb kivitelezés, a globális identitás hangsúlyozása.

2021.01.18 18:57:41

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK A hármas csere lesz a Genoával; A. Gómez, F. Llorente, Giroud, Pelle, Mata vagy „Qua” érkezik még?

2021.01.17 20:24:49

Olasz labdarúgás K. T. I.

A 238. Derby d'Italia a milánói alakulat magabiztos sikerét hozta a torinói riválissal szemben.

2021.01.15 11:10:56

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Immobile és a duplázó Luis Alberto vezérletével győzött az összeszedettebb Lazio a sokat hibázó Roma ellen.

2021.01.10 11:42:51

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban hatodik alkalommal is döntetlent játszottak egymással, most az Internek volt több helyzete.