Olaszország: 12 év vb nélkül; MK-arany után szolnoki ünneplés

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2022.04.03. 22:42
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

Az Észak-Macedóniától elszenvedett vb-pótselejtezős kudarccal sokkal több veszett az olaszoknak a katari részvételnél. Itália válogatottja 2018 után 2022-ben is lecsúszott a labdarúgó-világbajnokságról, emiatt a 2006-os győztes hátországában egy teljes korosztály marad közös vb-élmény nélkül, a tavalyi Európa-bajnokságon aratott váratlan győzelem csupán részben enyhíti a keserűséget. A nemzeti együttes és a Serie A veszített vonzerejéből, csökken az igazolt játékosok száma, az elmaradt katari útnak betudható bevételkiesés pedig százmillió eurót tesz ki.
Az Észak-Macedóniától elszenvedett vb-pótselejtezős kudarccal sokkal több veszett az olaszoknak a katari részvételnél.
Itália válogatottja 2018 után 2022-ben is lecsúszott a labdarúgó-világbajnokságról, emiatt a 2006-os győztes hátországában egy teljes korosztály marad közös vb-élmény nélkül, a tavalyi Európa-bajnokságon aratott váratlan győzelem csupán részben enyhíti a keserűséget. A nemzeti együttes és a Serie A veszített vonzerejéből, csökken az igazolt játékosok száma, az elmaradt katari útnak betudható bevételkiesés pedig százmillió eurót tesz ki.

Az Everton az angol futballbajnokság legutóbbi hat fordulójában három pontot szerzett, s a bukdácsolást elnézve felerősödnek a január 31-én két és fél évre kinevezett menedzser, Frank Lampard menesztését követelő, illetve kárörvendő hangok. Rendkívüli blama lenne, ha a jelenleg 17. helyezett gárda kiesne az élvonalból – a liverpooliak az 1953–1954-es idényben szerepeltek legutóbb a másodosztályban. A klub pénzügyi helyzete is aggodalomra adhat okot. Az elmúlt három évben 372 millió font veszteséget könyvelt el, s több szponzori megállapodást is fel kellett függesztenie.    

Érdekes felgöngyölíteni egy olyan személy életfonalát, aki bár olimpián és világbajnokságon szerzett dicsőséget a magyar színeknek, eredményei puszta közlésén kívül nem keltette fel az (újság)írók és a (sport)történészek érdeklődését. Hivatásos tiszt lévén Soós-Hradetzky Zoltán versenystatisztikája (olimpiai bronzérem 1932-ben a kisöbű sportpuska fekvő 30 lövéses számában és csapatvilágbajnoki cím 1935-ben a hadipuska összetett 60 lövéses műfajában) mellett katonai előmenetelének sarokköveit sorolják, meg hogy a második világháború után kivándorolt Amerikába. Cikkünk róla a Népsport mellékletben olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik