Labdarúgás: Pelé már elismeri, CR több gólt szerzett nála

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2021.03.15. 12:51
null
Cristiano Ronaldo megdöntötte Pelé rekordját, és ezzel alighanem a világ valaha volt legtöbb gólt szerző játékosává vált (Forrás: AFP)
A Juventus csatára, Cristiano Ronaldo a Cagliari ellen az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokságban elért mesterhármasával megelőzte Pelét a legtöbb gólt jegyzett játékosok örökrangsorában, és ezzel – a találatokat tekintve – alighanem ő lett a világ valaha volt legeredményesebb játékosa.

Ahogyan arról beszámoltunk, a Juventus ötszörös aranylabdás klasszisa, Cristiano Ronaldo az olasz bajnokság 27. fordulójában, a Cagliari elleni mérkőzés első félidejében 22 perc alatt mesterhármast ért el, s ezzel lényegében meg is nyerte a meccset a csapatának, amely végül 3–1-es sikert ért el.

A portugál újabb hatalmas mérföldkőhöz érkezett a karrierjében: pályafutása során immár 770 gólnál jár, amivel megelőzte Pelét (767) a legtöbb gólt jegyzett futballisták örökrangsorában. Egyes források szerint így az élre ugrott, s – a találatokat tekintve – minden idők legeredményesebb labdarúgójává vált. A sporttörténelmi rekorddöntést mindkét legenda kommentálta az Instagram-oldalán.

„Gyönyörű utat tudhatsz magad mögött. Nem titkolom, csodállak, és imádom nézni azt, ahogyan játszol. Gratulálok ahhoz, hogy megdöntötted a hivatalos mérkőzéseken elért gólrekordomat, csak amiatt bánkódom ma, hogy nem ölelhetlek meg” – üzent Pelé nyíltan Cristiano Ronaldónak.

A portugál kifejezte, milyen sokat jelent neki a csúcs elérése, ugyanakkor érzékeltette, egyes források eltérő adatokat tartanak számon a szóban forgó statisztikai mutatóban.

„Az elmúlt hetekben több helyen arról szóltak a hírek, hogy Pelé hétszázötvenhét gólos rekordját megdöntve a világ valaha volt legtöbb találatát szerző játékosává váltam. Habár hálás vagyok emiatt, itt az ideje elmagyaráznom, miért nem értettem eddig egyet ezzel az érdemmel. A Pelé iránt érzett rajongásom és tiszteletem jeléül elismertem a Sao Paulo FC-ben szerzett kilenc és a brazil katonai csapatban jegyzett egy gólját is, így hétszázhatvanhét találatot tekintettem a megdöntendő célnak. Nincs olyan játékos a világon, aki ne hallott volna Pelé történeteiről, érdemeiről, és ez alól én sem vagyok kivétel. Épp emiatt vagyok boldog és büszke arra, hogy átléptem azt a határt, amelyről gyermekként, Madeirán soha nem álmodhattam. Alig várom a következő kihívásokat, mérkőzéseket, trófeákat és rekordokat! Higgyetek nekem, a történetemnek még korántsincs vége!”

Ahogyan azt március elején közöltük, az IFFHS statisztikái szerint Ronaldo már 765 góllal a világ valaha volt legtöbb gólt szerző játékosává vált, a tekintélyes olasz sportlap, a La Gazzetta dello Sport kimutatásai viszont továbbra is a cseh Josef Bicant tartják az élen 805 találattal.

Előbbi listán Puskás Ferenc 729 góllal az ötödik helyen áll, míg utóbbin 746 találattal a negyedik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik