Két áldozat a listavezetőnél: Pato és Inzaghi is kihagyja a derbit

Vágólapra másolva!
2010.11.11. 12:43
Két áldozattal járt az AC Milan Palermo elleni győzelme szerda este: Alexandre Pato és Filippo Inzaghi is megsérült, az első orvosi vélemények szerint valószínűleg nem játszhatnak az Inter elleni derbin vasárnap.

„Sajnos elvesztettük Patót és Inzaghit, akik jó formában voltak, de most pár meccset ki kell hagyniuk. Pippónak a térde sérült meg, reméljük, nem súlyos, míg Pato a combjában érzett fájdalmat" – mondta Massimiliano Allegri, a Milan trénere.

Pato sérülten – lemarad az Inter elleni derbiről (Fotó: Reuters)
Pato sérülten – lemarad az Inter elleni derbiről (Fotó: Reuters)

Kérdéses a derbin Andrea Pirlo játéka is – a középpályás húzódással küszködik –, Massimiliano Allegri a problémák ellenére úgy véli, a Serie A-ban listavezető csapata nagy önbizalommal várhatja az Inter elleni rangadót.

„A játékosok önbizalomtól duzzadnak, fontos volt, hogy a Juventus elleni hazai vereség után ismét sikereket arassunk. Fontos játékosok, mint Pirlo és Ronaldinho nélkül is nagyon jól tudunk játszani, képesek vagyunk pótolni a hiányzókat."

A vesztes szicíliaiak edzője, Delio Rossi a játékvezetőnek ment neki szóban a sajtótájékoztatón.

„Elégedett vagyok a teljesítménnyel, nehezen tudom megmagyarázni, hogyan kaptunk ki három egyre, főleg, hogy meghökkentő különbség volt a vitatott esetek elbírálásában. Nézzék csak vissza a meccset, látni fogják, miről beszélek. Massimo Ambrosini büntetője előtt nekünk kellett volna szabadrúgással jönnünk. Miről beszélünk ezek után? Nem vagyunk egy védekező csapat, de sosem kapunk tizenegyest. Hát nem különös? Nekem egyértelmű, hogy valami nagyon nem volt rendben" – füstölgött.

A hirtelen haragú palermói klubelnöknél, Maurizio Zamparininél kivágta a biztosítékot a játékvezető teljesítménye, és a csapat eladásával fenyegetőzik.

„Reggel lemondok, eladom a Palermót és elhagyom az olasz futballt, elegem van. Kifáradtam ebben, meghoztam a döntésem, a klub eladó. Reméltem, hogy az utóbbi időben változtak a dolgok, de ugyanabban a mocsokban van az olasz labdarúgás" – dühöngött.

Azért ne vegyünk mérget a Palermo eladására, Zamparinit ismerve...

Az Internazionale az összetákolt Biabiany, Zanetti, Obi, Coutinho középpályássorral felállva ért el 1–1-et Leccében, pedig Diego Milito góljával megszerezte a vezetést, de a védelem ezt követően csúnyán elbámult egy szögletnél. Rafa Benítez szerint a fekete-kékeket a balszerencse üldözi – ez mondjuk nem lesz elegendő kifogás, ha a címvédő a hétvégén kikap a Milantól, és hat pontra leszakad a városi riválistól.

„Rengeteg helyzetünk volt, de megint nem tudtuk kihasználni ezeket, remélem, nagyobb szerencsénk lesz a jövőben. Mindenkinek javulnia kell, de rajtunk áll, hogy kimászunk-e a gödörből. Ha megnyerjük a derbit, befogjuk a Milant. Ebben az évben a Milan és a Juve is sokkal erősebb, mint az előző szezonban, és ez hozzájárul a szereplésünkhöz" – nyilatkozta a spanyol edző.

SZAVAZÁS

Milyen eredményt vár a milánói derbin?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Szomorú vagyok, hogy a gólom nem segítette három ponthoz a csapatot. Most a derbin akarok betalálni. Egyre jobb a fizikális állapotom, de Benítezzel abban maradtunk, hogy még kockázatos lenne háromszor játszanom egy héten belül" – mondta az Inter gólszerzője, Diego Milito, aki a súlyosan megsérült honfi- és csapattársnak, Walter Samuelnek ajánlotta találatát.

A Juventus vezetőedzője, Luigi Delneri elismerte, hogy a Brescia rászolgált az egyik pontra a két csapat összecsapásán.

„Igazságos az eredmény, a Brescia megdolgozott a pontért, és meg is érdemelte azt. Sajnos gyakran megfizetünk a figyelemkihagyásainkért, most is ez történt. A támadósorban problémáink vannak, mert nem tudom forgatni a csapatot, nagy szükség lenne frissítésre. A lényeg, hogy tartsuk a lépést az élmezőnnyel, nagyon kiegyensúlyozott a scudettóért folytatott verseny" – értékelt.

A Cesena ellen alulmaradt Lazio mestere, Edoardo Reja alaposan feldühítette Mauro Zarátét azzal, hogy lecserélte – meccs utáni nyilatkozatában be is olvasott kicsit az argentin csatárnak, mondván, túlzottan egoista a pályán, és emiatt rengeteg akció elakad.

„Nyugodtan kell tovább dolgoznunk, bár érzem, hogy kisebb hullámvölgybe kerültünk. Kitűnően szerepelünk ebben az idényben, az, hogy vezettük a tabellát, nem is volt benne az eredeti elképzelésünkben. Vasárnap a Napoli ellen remélem, ismét elkapjuk a ritmust."

Az AS Roma – városi riválisával szemben – igen jó formában van, és Claudio Ranieri elégedett is volt a Fiorentina ellen aratott – sok helyzet kihagyásával megspékelt – győzelemmel.

„Négy fordulóval ezelőtt rosszul álltunk, most csak öt pont a lemaradásunk a listavezetőhöz képest. Fontos, hogy tartsuk ezt a jó formát és eltökélten harcoljunk minden mérkőzésen. A srácok élvezik a játékot, ez nagyon fontos, ráadásul még pihentetni is tudtam, ami szintén fontos, mikor három naponta játsszuk a mérkőzéseket" – bizakodott.

AZ ÁLLÁS
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,sa,2010/11,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe Ez a blokk a cikkszerkesztőben nem tud megjelenni, de a front-enden látszani fog ebben a pozícióban
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik