CS. B. 2021.09.18 09:04 Frissítve: 2021.09.18 18:57

Juventus: a Milan védője érkezhet, De Ligt maradása képlékeny

Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano a Twitter-oldalán osztott meg egy Mino Raiola-nyilatkozatot, amelyben a játékosügynök elmondja, hogy ügyfele, a Milan csapatkapitánya, Alessio Romagnoli csatlakozhat a Juventushoz, míg másik képviseltje, Matthijs de Ligt elhagyhatja azt.

 

A „vörös-feketék” csapatkapitányának 2022 júniusában lejár a szerződése (Fotó:
A vörös-feketék csapatkapitányának 2022 júniusában lejár a szerződése (Fotó:

 

Mino Raiola elmondta, hogy az olasz és a holland védőpárként is szerepelhetne a Juventusban –  előbbinek júniusban lejár a szerződése a Milannál, s a Juve szívesen látná soraiban, ugyanakkor utóbbi maradása nem vehető készpénznek. 

„Alessio Romagnoli csatlakozhat a Juventushoz, mivel jövő nyáron lejár a szerződése, így De Ligttel együtt játszhatna, de korántsem biztos, hogy a Matthijs maradni fog” – idézte Raiolát az olasz sportújságíró.

A 26 esztendős Romagnoli 2015-ben csatlakozott a Milanhoz, azóta csapatkapitánnyá nőtte ki magát, de a jelenlegi kírásban a milánóiak négy meccséből csak kétszer volt pályán, egyszer mindössze két percig. 

A Juventus 2019-ben a Transfermarkt adatai szerint 85.5 millió eurót fizetett az Ajaxnak De Ligt játékjogáért, azonban amióta a „zebráknál” játszik, többször is negatív kritika érte – többek között a holland válogatott korábbi kiválósága, Marco van Basten is bírálta, szerinte rosszul fog embert, és annak ellenére, hogy azért érkezett a torinóiakhoz, hogy megtanuljon védekezni, nem sajátított el sokat Olaszországban.      


2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.