Genoa: hajszálnyira voltak Lewandowski szerződtetésétől

Vágólapra másolva!
2020.04.14. 08:11
null
Robert Lewandowski mókázik a Bayern München egyik múlt heti edzésén (Fotó: AFP)
Robert Lewandowski kis híján a Genoa játékosa lett 2010-ben – többek között erről beszélt az olasz futballklub korábbi sportigazgatója, Stefano Capozucca a Radio Sportivának a hétvégén.

 

„Minden le volt tárgyalva 2010-ben Lewandowski ügyében – mondta Stefano Capozucca az olasz kereskedelmi rádiónak. – Gian Piero Gasperini (az akkori vezetőedző) pontosan tisztában volt a képességeivel. Már csak a kötelező orvosi vizsgálat volt hátra, amikor az elnök lefújta az egészet.”

Hiába mondott nemet az amúgy mániákus játékosvásárló genovai klubelnök, Enrico Preziosi, az akkoriban a Lech Poznanban futballozó Lewandowski nem maradt Lengyelországban, még azon a nyáron a Borussia Dortmund labdarúgója lett – a többit pedig tudjuk…

Capozucca az interjúban ugyanakkor elismerte, hogy néhány évvel korábban Preziosi nagy üzletet csinált Diego Milito szerződtetésével – „néhány lírát fizettünk érte, aztán később mekkora sztár lett belőle…” –, és a lengyel Krzysztof Piatekért a Cracoviának 2018-ban kifizetett négymillió euró is jól fialt – néhány hónappal később 30 millióért adták tovább a csatárt a Milannak.

Történeti érdekesség, hogy ha Lewandowskit nem is, sok más labdarúgót szerződtetett a Genoa 2010-ben – mások mellett a debreceni Rudolf Gergelyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik