K. D. 2020.11.26 09:45 Frissítve: 2020.11.26 10:05

AC Milan: az EA válaszolt Ibrahimovicnak a FIFA-balhéra

Mint arról beszámoltunk, néhány napja Zlatan Ibrahimovic a közösségi oldalain indított hadjáratot az EA Sports ellen, mondván, ő sosem adott engedélyt arra a cégnek, hogy használja a nevét és az arcát a FIFA-játékokban. Most megérkezett a válasz is.

 

„Ki adott engedélyt arra az EA Sportsnak, hogy a nevem és az arcom használja? Teljesen biztos vagyok abban, hogy sem a FIFA-nak, sem a FIFpro-nak nem adtam erre engedélyt. Valaki profitot termel a nevemmel és az arcommal. Itt az ideje, hogy kivizsgálják” – kérte számon közösségi oldalain az EA Sportsot Ibra.

Ezután több játékos is csatlakozott Ibra kampányához, a hírek szerint akár háromszáz futballista is hajlandó lenne pert indítani az EA ellen az ügyben.

Ibrahimovic kiakadt, az EA most válaszolt (Fotó: AFP)

Most a Forbeson keresztül az Electronic Arts reagált, és közölték, ez nem az ő harcuk.

„A közösségi médiában olvasható felháborodás nem jelent problémát az EA vagy az EA Sports számára. Ehhez az ügyhöz nekünk semmi közünk, a játékosoknak és képviselőiknek ezt a FIFPro-val kell megbeszélniük. A hivatásos labdarúgók nemzetközi szervezete biztosított minket arról, hogy ők kezelik ezt az ügyet. Ez nem a mi harcunk...” – mondta az EA szóvivője a Forbesnak.

A kanadai cégnél hozzátették, nem értik az egész felháborodást, különösen, hogy az ügy mögött álló Zlatan Ibrahimoviccsal és Gareth Bale-lel évek óta szoros kapcsolatot ápolnak. A két futballista rendszeresen kapott díjakat is a cégtől, sőt, a walesinek még az e-sport csapatával is együtt dolgozik az EA.

2021.01.20 00:36:46

Olasz labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az FC Internazionale Milano helyett Inter Milano lehet a hívószó, és minden módosítás célja a várossal való szorosabb kapcsolat érzékeltetése, a tisztább és modernebb kivitelezés, a globális identitás hangsúlyozása.

2021.01.18 18:57:41

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK A hármas csere lesz a Genoával; A. Gómez, F. Llorente, Giroud, Pelle, Mata vagy „Qua” érkezik még?

2021.01.17 20:24:49

Olasz labdarúgás K. T. I.

A 238. Derby d'Italia a milánói alakulat magabiztos sikerét hozta a torinói riválissal szemben.

2021.01.15 11:10:56

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Immobile és a duplázó Luis Alberto vezérletével győzött az összeszedettebb Lazio a sokat hibázó Roma ellen.

2021.01.10 11:42:51

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban hatodik alkalommal is döntetlent játszottak egymással, most az Internek volt több helyzete.