K. D. 2020.11.26 09:45 Frissítve: 2020.11.26 10:05

AC Milan: az EA válaszolt Ibrahimovicnak a FIFA-balhéra

Mint arról beszámoltunk, néhány napja Zlatan Ibrahimovic a közösségi oldalain indított hadjáratot az EA Sports ellen, mondván, ő sosem adott engedélyt arra a cégnek, hogy használja a nevét és az arcát a FIFA-játékokban. Most megérkezett a válasz is.

 

„Ki adott engedélyt arra az EA Sportsnak, hogy a nevem és az arcom használja? Teljesen biztos vagyok abban, hogy sem a FIFA-nak, sem a FIFpro-nak nem adtam erre engedélyt. Valaki profitot termel a nevemmel és az arcommal. Itt az ideje, hogy kivizsgálják” – kérte számon közösségi oldalain az EA Sportsot Ibra.

Ezután több játékos is csatlakozott Ibra kampányához, a hírek szerint akár háromszáz futballista is hajlandó lenne pert indítani az EA ellen az ügyben.

Ibrahimovic kiakadt, az EA most válaszolt (Fotó: AFP)

Most a Forbeson keresztül az Electronic Arts reagált, és közölték, ez nem az ő harcuk.

„A közösségi médiában olvasható felháborodás nem jelent problémát az EA vagy az EA Sports számára. Ehhez az ügyhöz nekünk semmi közünk, a játékosoknak és képviselőiknek ezt a FIFPro-val kell megbeszélniük. A hivatásos labdarúgók nemzetközi szervezete biztosított minket arról, hogy ők kezelik ezt az ügyet. Ez nem a mi harcunk...” – mondta az EA szóvivője a Forbesnak.

A kanadai cégnél hozzátették, nem értik az egész felháborodást, különösen, hogy az ügy mögött álló Zlatan Ibrahimoviccsal és Gareth Bale-lel évek óta szoros kapcsolatot ápolnak. A két futballista rendszeresen kapott díjakat is a cégtől, sőt, a walesinek még az e-sport csapatával is együtt dolgozik az EA.

2021.09.19 20:06:01

Olasz labdarúgás MURÁNYI DOMONKOS

A „zebrák” Morata góljával hamar előnybe kerültek, de a vendégek Rebic révén egyenlítettek.

2021.09.09 10:48:20

Olasz labdarúgás NAGY ZSOLT

Jorginho elképesztő kitartásának köszönhetően minden színtéren az európai futball csúcsára ért.

2021.09.01 22:18:59

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Az Atalanta, a Genoa és a Torino is ügyeskedett az utolsó órákban, nem gyengült az Inter és a Nápoly.

2021.08.16 13:34:24

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. Nem kamu a kínai tulajdonos költségcsökkentési akcióterve. Ki lesz a következő távozó?