Paul Pogba: Mindent elvettek tőlem, amit karrierem során felépítettem

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.02.29. 16:54
Paul Pogba of Juventus FC looks dejected during the Serie A
Ha elutasítják fellebbezését, az akár Paul Pogba karrierjének végét is jelentheti... (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, négy évre eltiltották az olasz labdarúgó-élvonalbeli Juventus világbajnok középpályását, Paul Pogbát, akit tavaly szeptemberben függesztettek fel a torinóiak azt követően, hogy egy hónappal korábban pozitív doppingmintát adott. A játékos közleményben reagált a döntésre.

 

Értesültem a nemzetközi szövetség határozatáról – helytelen ítélet született. Szomorú vagyok, a szívem összetört. Mindent elvettek tőlem, amit profi karrierem során felépítettem. Amikor megszabadulok a jogi korlátozásoktól, a teljes történet világossá válik számotokra, de azt leszögezem, hogy sohasem vettem be tudatosan, szándékosan olyan kiegészítőket, amik megsértik a doppingellenes szabályokat” – írta közleményében Paul Pogba.

Profi sportolóként sosem folyamodnék tiltott szerek használatához annak érdekében, hogy javítsak a teljesítményemen. Sohasem csaltam, nem vertem át a sporttársakat és az aktuális csapatom szurkolóit. A döntés ellen fellebbezni fogok a Sportdöntőbíróságon!” – zárta gondolatait a világbajnok középpályás.

Az eltiltás akár a 30 éves, 91-szeres francia válogatott játékos karrierjének a végét jelentheti, klubja, a Juventus ugyanis felfüggesztette az ügy miatt, s ha vissza is tér négy év múlva, kevés az esély, hogy a legmagasabb szinten kezdje újra.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik