Juventus: kiderült, mennyibe került és mennyit keres Kosztics

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.08.12. 17:40
null
Filip Kosztics (jobbra) ismeri már az olasz futball erejét (Fotó: AFP)
Ahogyan arról beszámoltunk már, az olasz Juventus megvette a szerb szélsőt, Filip Koszticsot a német Eintracht Frankfurttól, és most kiderült az is, hogy mekkora a vételár.

A Juventus mindössze 12 millió eurót fizetett Filip Koszticsért, a transzferdíj öt százaléka a labdarúgó előző klubjáé, a Hamburgé.

A nemzetközi szokásoknak megfelelően a vételárat nem egyszerre fizetik ki a torinóiak, hanem három pénzügyi év alatt, ebből maximum 1.5 millió euró a FIFA előírásai szerint a nevelőkluboké. A Frankfurt még hárommillió eurónyi bónuszban reménykedhet.

Kosztics hétfőn pályára léphet új csapatában, a Serie A első fordulójában a Juventus a Sassuolóval találkozik.

A futballista éves fizetése nettó hárommillió euró lesz, míg új kontraktusa 2026-ban jár le a nemsokára a harmadik X-be lépő játékosnak.

A Juventus megpróbálta időközben elcserélni az Atalantával Moise Keant Luis Murielre, ám kosarat kapott. A torinói vezetők nemet mondtak Mauro Icardira, állítólag továbbra is Memphis Depayban vagy Anthony Martialban gondolkodnak.

A Manchester United igazgatója, John Murtough közben személyesen tárgyalt Torinóban Adrien Rabiot-val és a középpályás édesanyjával, aki a fia ügynöke is egyben.

Murtough olasz lapok szerint a 18 millió eurós vételárban megegyezett a Juventusszal, de sokallja a Rabiot család által kért éves 16-20 millió eurós bruttó fizetést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik