BL: Ez a Milan nem csapat; szomorú nap az olasz futballnak - Sacchi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.12. 08:23
Az olasz edzőlegenda, Arrigo Sacchi élesen bírálta egykori csapatát, az AC Milant az Atlético Madridtól elszenvedett 4–1-es BL-nyolcaddöntős vereség után.

A Milan összesítésben kettős vereséggel, 5–1-gyel búcsúzott, ezzel már nincs talpon olasz csapat a Bajnokok Ligájában.kettős vereséggel, 5–1-gyel búcsúzott, ezzel már nincs talpon olasz csapat a Bajnokok Ligájában.

„Szomorú nap ez a Milannak és az olasz futball egészének is. Ez a Milan nem csapat. Nem védekezik egységben, és ez csak ráerősít az egyéni hiányosságokra. Támadásban sok az egyéni megmozdulás, de a stílusukban nincs logika. Nagy csalódást okozott Adel Taarabt, aki csak bóklászott a pályán. A másik oldalon meg ott volt egy remek kollektíva egy Diego Costához hasonló klasszis csatárral, aki káprázatosan mozog labda nélkül” – bírált a Sport Mediaset szakértőjeként dolgozó Sacchi.

Az olasz klubok közül már csak az Európa-ligában áll három: a Napoli, a Juventus és a Fiorentina. A Napoli a Porto ellen játszik, a Juventus és a Fiorentina „egymásra talált”, így a nyolc között biztosan lesz olasz együttes. A BL-ben ellenben már nincs, és az ifjúsági Bajnokok Ligájából is kihullott már a három olasz csapat (Napoli, Milan, Juventus).

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Atlético Madrid (spanyol)–AC Milan (olasz) 4–1 (Diego Costa 3., 85., Arda Turan 40., Raúl García 70., ill. Kaká 27.)
Tj: az Atlético Madrid, 5–1-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik