Diego Costa villant, az Atlético győzött Milánóban

Vágólapra másolva!
2014.02.19. 20:40
null
Abbiati repült, de nem háríthatta Diego Costa fejesét (Fotók: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén az Atlético Madrid idegenben 1–0-s győzelmet aratott a kapufáig és lécig jutó Milan ellen, így a továbbjutás küszöbére lépett. A győztes gól Diego Costa nevéhez fűződik, aki a 83. percben, Ignazio Abate hibája után fejelt az olaszok kapujába.

A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT ITT OLVASHATJA!

A találkozó elején a rutintalan Atlético nekiesett ellenfelének, már a saját térfelén letámadta a Milant, de kapura lövésig nem jutott el, Christian Abbiatinak nem kellett játékba avatkoznia. Ami a rutintalan jelzőt illeti: a kezdő sípszó előtt a spanyol csapat kezdőjátékosai együttvéve 75, a Milan klasszisa, Kaká 84 BL-mérkőzéssel büszkélkedhetett.

Azok után, hogy átvészelte az első perceket, a Milan fokozatosan vette át a játék irányítását, és csak centimétereken múlott, hogy a 15. percben nem szerezte meg a vezetést. Adel Taarabt passzolt középre a jobb oldalról Kakának, akinek tizenöt méteres tekerése a lécen csattant. A szerencse néhány perccel később sem állt az olaszok pártján. Az agilisan játszó Taarabt beadása után Andrea Poli fejesét Thibaut Courtois hatalmas bravúrral tolta a kapufára.

A folytatásban a mezőnyjáték dominált, az Atlético nem sok kockázatot vállalt, Diego Costa magához képest nagyon haloványan játszott, így békés mederben csordogált a mérkőzés. A kedélyeket csak Emiliano Insúa belépője borzolta, az argentin bekk akkorát rúgott Mattia De Sciglióba, hogy a Milan jobbhátvédjét szűk fél óra után le kellett cserélni.

A kép csalóka: az Atlético nem átesett, hanem átlépett a Milanon, bár a visszavágó még hátravan
A kép csalóka: az Atlético nem átesett, hanem átlépett a Milanon, bár a visszavágó még hátravan

A 30. percben újfent a Milan előtt adódott ígéretes lehetőség a gólszerzésre, de a Mario Balotelli által sarokkal lekészített labdát Kaká a háló tetejére csavarta. Az első félidő hajrájában a hazaiak egy tizenegyest is számon kértek Pedro Proenca játékvezetőn, aki nem látott szabálytalanságot Raúl García és Poli testi kontaktusa során.

A második félidő elején az egyik oldalon Kaká, míg a másik oldalon Diego Costa veszélyeztetett, ezt követően azonban fegyverszünetet rendeltek el a csapatok, akik a vártnál sokkal gyengébb színvonalú meccset produkáltak. Ahogy közeledett a mérkőzés vége, egyre többet folyt a játék a hazaiak térfelén, de a mezőnyfölény ellenére az Atlético csak kevés helyzetet tudott kidolgozni, és minden jel arra mutatott, hogy egy csendes meccsen gól nélküli döntetlennel zárul a találkozó.

Igen ám, de a 83. percben villant Diego Costa, és a továbbjutás kapujába fejelte a csapatát. Koke jobb oldali szöglete után Ignazio Abate a lehető legrosszabb helyre, a hosszú oldalon ólálkodó brazil-spanyol csatárhoz csúsztatott, aki öt méterről nagy erővel a hálóba bólintott. A csatár mögött egyébként érkezett Miranda is, így ha nem Costa, akkor minden bizonnyal a dél-amerikai középhátvéd váltotta volna gólra az olasz védő hibáját. 0–1

DIEGO COSTA GÓLJA

Az utolsó percekben a Milan minden mindegy alapon rohamozott, de nem tudta kapuja elé szegezni a spanyolokat, akik óriási lépést tettek a továbbjutás felé. A visszavágóra március 11-én, a madridi Vicente Calderón Stadionban kerül sor.

A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT ITT OLVASHATJA!

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Milan (olasz)–Atlético Madrid (spanyol) 0–1 (0–0)
G: Diego Costa
(83.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik