Berlusconi Kaká távozásával kulcsszerepet szán Ronaldinhónak

Vágólapra másolva!
2009.07.13. 16:23
Az olasz AC Milan miniszterelnök-klubtulajdonosa, Silvio Berlusconi a Real Madridhoz távozó brazil Kaká után honfitársától, a Barcelonától az elmúlt évben érkezett Ronaldinhótól várja, hogy betöltse a vezető szerepet a csapatban. Berlusconi azt is elmondta, hogy a Milan nem fogja nagy költségekbe verni magát az átigazolási piacon, az egyetlen, még függőben levő célpontjuk a sevillás Luís Fabiano.
Berlusconi (jobbra) Ronaldinhótól várja, hogy átvegye Kaká helyét az új szezonban
Fotó: Action Images (archív)
Berlusconi (jobbra) Ronaldinhótól várja, hogy átvegye Kaká helyét az új szezonban
Berlusconi (jobbra) Ronaldinhótól várja, hogy átvegye Kaká helyét az új szezonban
Fotó: Action Images (archív)
Berlusconi (jobbra) Ronaldinhótól várja, hogy átvegye Kaká helyét az új szezonban

Miután a Milan 67 millió euróért eladta Kakát a Real Madridnak, ez idáig nem sikerült megfelelő helyettessel pótolni. Szó volt róla, hogy leigazolják a bosnyák Edin Dzekót a német Wolfsburgtól, ám ebből az üzletből nem lett semmi, mint ahogy eddig Luís Fabiano árában sem tudtak egyezségre jutni a Sevillával.

A szurkolók is aggodalmukat fejezték ki, hogy a csapat még az előző szezonban elért eredményét sem tudja megismételni. Berlusconi azonban bízik benne, hogy idén Ronaldinho újra a régi formáját hozza, és kulcsszereplővé lép elő.

„Neki kell húznia a csapat szekerét, hiszen eredetileg ezért vettük meg. Kaká eladásával több lehetősége lesz kibontakozni, s csapattársai is azt szeretnék, ha ez Ronaldinho szezonja lenne. 29 éves, a legjobb korban van ahhoz, hogy meghatározó szerepet játsszon. Fontos, hogy ő is akarja ezt a vezető pozíciót, s mi hiszünk benne” – nyilatkozta Berlusconi.

FABIANO IS A MILANT FAVORIZÁLJA

José Fuentes, a játékos ügynöke megerősítette, hogy a Manchester City közel hétmillió euróval többet ajánlott a Sevillának Fabianóért, ám ő a Milanba menne. Így csak reménykedhet benne a brazil, hogy végül a Milan ajánlatát fogadják el érte.
Az elnök beszélt arról is, nem szeretné, ha túl nagy költségekbe vernék magukat a játékosbeszerzési piacon, ahol a milánói futballklub gyakorlatilag már csak egyetlen jelentős „tételt" kíván megvásárolni: az FC Sevilla brazil támadóját, Luis Fabianót.

Őt sem mindenáron. Személy szerint Berlusconi amellett van, hogy inkább fiatal futballistákat vegyenek, akik amúgy is megérik a pénzüket, és nem kerülnek irdatlanul sokba. A miniszterelnök-klubtulajdonos kijelentéseit a hétfői Corriere dello Sport idézte, így azt is, hogy a Milannak „Borriellóval, Patóval és Inzaghival kész a támadósora". Szavaiból azért kitűnt, hogy egy kiadó helyet még el tud képzelni, viszont a 30 millió eurót sokallja Luis Fabianóért, márpedig a Sevilla ennyit akar kapni a gólerős brazil válogatott csatár átengedésének fejében.

Berlusconival szemben jóval „Fabiano-közelibb" az álláspontja az AC Milan új brazil vezetőedzőjének, Leonardónak és az alelnök Adriano Gallianinak. Ők egyértelműen úgy nyilatkoztak az elmúlt napokban nem is egy alkalommal, hogy a lombard klub egyetlen célja a sevillai csatár leszerződtetése. Leonardo egyenesen úgy fogalmazott, hogy Fabiano „már közel van" a Milanhoz, és csak apró részletek tisztázása van hátra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik