Elkezdődött a kiárusítás Genovában: Motta és Milito is az Interé

Vágólapra másolva!
2009.05.21. 01:14
A Genoa elnöke, Enrico Preziosi szerda este hivatalosan is bejelentette, hogy csapata két kulcsembere, a bajnokságban 20 gólnál járó argentin Diego Milito és a brazil Thiago Motta a nyártól a bajnok Interben folytatja pályafutását, ugyanakkor a gárda megszerezte a milánóiaktól Robert Acquafrescát, az Atalantától pedig Sergio Floccarit.
Milito ősszel már az Inter mezében ünnepelhet
Fotó: Action Images
Milito ősszel már az Inter mezében ünnepelhet
Milito ősszel már az Inter mezében ünnepelhet
Fotó: Action Images
Milito ősszel már az Inter mezében ünnepelhet

Preziosi az üzlet részleteit nem hozta nyilvánosságra, de azt elmondta, hogy Militóért és Mottáért cserébe csapata megkapja az Intertől a nagy tehetségnek tartott olasz utánpótlás-válogatott Robert Acquafrescát, aki ebben a szezonban a Cagliariban szerepelt kölcsönben.

A Genoa elnöke még egy átigazolást bejelentett: 11 millió euróért szerződtették az Atalantától a 27 éves Sergio Floccarit, aki ebben a bajnoki szezonban 12 gólt szerzett.

„Nekünk erős keretünk van, és ha távoznak is játékosok, akkor a helyükre ugyanolyan minőségű futballisták érkeznek. Most is ez történt” – nyilatkozta Preziosi egy helyi televíziónak.

A Genoa az idény meglepetéscsapatának számít Olaszországban, hiszen két fordulóval a bajnokság vége előtt matematikailag még arra is van esélye, hogy a Fiorentinát megelőzve (ehhez a firenzeieknek a hátralévő két meccsükön ki kellene kapniuk) a 4. helyen végezzen, ami a BL-selejtezőjében való indulást jelentené. Ennek fényében nem meglepő, hogy a gárda legértékesebb játékosai felkeltették az Inter érdeklődését.

A Genoa-szurkolók számára most az lehet a legfontosabb kérdés, hogy a két alapember távozása után vajon marad-e az idei jó szereplésben főszerepet játszó vezetőedző, Gian Piero Gasperini, akit a Milannal és a Juventusszal is szóba hozott már az olasz sajtó.

Preziosi ugyan korábban kijelentette, a szakember biztosan marad a csapatnál, ám két napja még azt is tagadta, hogy tárgyalna az Interrel, azóta mégis Milánóba szerződtek Militóék…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik