Az Arsenal csatárát, Emmanuel Adebayort Olaszországba csábítják

Vágólapra másolva!
2008.04.22. 11:13
A Juventus és a Milan több fronton is harcol egymással az átigazolási piacon. Mindkét olasz együttes ajánlatot tett az Arsenal francia középpályásának, Mathieu Flamininek, ezúttal pedig az ágyúsok másik ászát, Adebayort csábítják.
Adebayor (jobbra) iránt a Juve és a Milan érdeklődik
Fotó: Action Images (archív)
Adebayor (jobbra) iránt a Juve és a Milan érdeklődik
Adebayor (jobbra) iránt a Juve és a Milan érdeklődik
Fotó: Action Images (archív)
Adebayor (jobbra) iránt a Juve és a Milan érdeklődik

A Corriere Dello Sport híre első hallásra, amolyan ilyenkor, április végén szokásos átigazolási kacsának tűnhet, de ha hozzátesszük, hogy maga Adebayor ügynöke nyilatkozta, hogy a Milan és a Juventus érdeklődött a csatár iránt, akkor azért mégis lehet valami a hír mögött.

Ha más nem akkor az, hogy Vincenzo Morabito ezzel akarja emelni futballistája értékét, hogy egy kedvező szerződéshosszabbítási ajánlatot harcoljon ki számára az Arsenálnál Adebayornak, akinek 2010-ben jár le a szerződése Arsene Wenger csapatánál.

Ugyanakkor az is tény, hogy mind a Milan, mind a Juventus jelentős erősítéseket tervez a nyár során, így nem lenne meglepő, ha valóban szóba került volna a két csapatnál a 24 éves labdarúgó szerződtetése, akinek a piaci árát 18 millió euróra becsülik.

Persze az aligha fog megvalósulni, hogy a Milan egyszerre szerződteti Ronaldinhót, Sevcsenkót (irántuk is érdeklődik az olasz együttes) és Adebayort, de az érthető, ha egy sztárklub több vasat is tart a tűzben.

Ugyanez igaz a Juventusra is, hiszen a torinóiak a togói mellett a brazil Amaurit is csábítják (sőt olasz lapok szerint már a Milan is érdeklődik a Palermo csatára iránt). Bár az igencsak elgondolkodtató, hogy Iaquinta, Del Piero és Trezeguet mellett hol jut még hely újabb csatárnak.

Az Arsenallal kapcsolatban egy dolgot érdemes leszögezni: a londoni együttesnek sok kiváló fiatal játékosa van, akiket, ha hosszú távon meg akarnak tartani, akkor alaposan a pénztárcába kell nyúlnia Arsene Wengeréknek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik