Cristian Chivu aláírt az olasz bajnok Internazionaléhoz

Vágólapra másolva!
2007.07.28. 15:53
Pénteken késő este hivatalossá vált, hogy az AS Roma hátvédje, Cristian Chivu aláírt az olasz bajnoki címvédő Internazionaléhoz. Mint ahogy az pénteken is megírtuk, a védő Milánóba szerződése csütörtökön vált biztossá, miután menedzsere is elismerte, hogy a két klub véglegesen egyezségre jutott.
Cristian Chivu már
inter.it
Cristian Chivu már
Cristian Chivu már
inter.it
Cristian Chivu már

A huszonhat éves román játékos 16 millió euróért szerződött a kék-feketékhez, és emellett a bajnok Marco Andreolit is odaadta a fővárosiaknak. A védő öt évre kötelezte el magát, és az éves fizetése nettó 4,5 millió euró lesz.

„Az, hogy az Internazionaléba igazolok, egy életre szóló döntés – nyilatkozta Chivu. – Szeretném, ha úgy emlékeznének rám, mint egy jó srácra. Négy csodálatos évet töltöttem Romában, ahol mindennel elégedett voltam.”

Chivút július elején 18 millió euróért eladta volna az AS Roma a Real Madridnak, de a védő nem tudott megállapodni a klubbal, ezért úgy tűnt, az olasz fővárosban marad, mivel az akkor 14 milliót ajánló Interrel a rómaiak nem jutottak egyezségre.

A Roma korábban már megvásárolta a Bayer Leverkusen brazil védőjét Juant, azért, hogy pótolja a román válogatott játékost.

A huszonhat éves hátvéd valószínűleg Marco Materazzi mellett kap helyet az bajnokcsapat védelmének a közepén.

Az Inter együttese pénteken utazott Londonba, az Emirates Cup nevű tornára, amelyen a Valenciával és az Arsenallal is megmérkőznek majd a kék-feketék. Chivu ellenben nem repült el új csapatával Angliába.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik