Profi boksz: Wildernek egy villanás kellett, kiütötte Ortizt

Vágólapra másolva!
2019.11.24. 07:22
null
Deontay Wilder kiütötte Luis Ortizt (Fotó: Getty Images)
Deontay Wilder megvédte világbajnoki címét, miután magyar idő szerint vasárnap hajnalban a hetedik menetben kiütötte Luis Ortizt a kettejük összecsapásán.

Az amerikai Deontay Wilder, a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka másodszor csapott össze a kubai Luis Ortizszal a vb-övért. Az első meccset Wilder technikai KO-val nyerte meg, s noha a visszavágón is őt tartották az esélyesnek, egyáltalán nem volt lefutott az összecsapás.

A magyar idő szerint vasárnap megrendezett gálán nem mondhatni, hogy Wilder elsöprő lendülettel bokszolt volna, az első hat menetben nem volt túl aktív, inkább Ortiz teljesített jobban (utólag kiderült, a hatodik menetet követően vezetett is mindhárom pontozónál), a kiütés pedig kis túlzással a semmiből jött, amikor a hetedik menetben, öt másodperccel a gongszó előtt betalált Wilder egy óriási jobbegyenessel, ami után Ortiz rögtön a padlóra zuhant – a kubai már nem is tudta magát összeszedni időben, így a bíró lezárta a meccset.

A találkozó utáni nyilatkozatában az immár 42 győzelemmel álló (42–0–1) Wilder megerősítette, hogy 2020 februárjában a Tyson Fury elleni visszavágó lesz a következő mérkőzése.

„Meglátjuk, hogy alakul az a találkozó, aztán arra törekednék, hogy valami címegyesítő összecsapást találjak. A nehézsúly túl kicsi ahhoz, hogy az övek körbe-körbe járjanak, úgy vélem, egyetlen bajnoknak kellene lennie, én pedig megfelelő lennék erre” – nyilatkozta Wilder.

Ortiz úgy vélekedett: „Ilyen a boksz, vagy ő, vagy én. Nem mehetett 12 meneten keresztül.”

Ugyancsak szombaton Liverpoolban megőrizte veretlenségét, egyben megvédte WBA nagyközépsúlyú világbajnoki címét, valamint WBC „gyémánt” övét Callum Smith. A 29 éves liverpooli kihívója az előzetesen esélytelennek tartott londoni John Ryder volt, aki váratlanul megnehezítette a világelső dolgát. A mérkőzés folyamán a kihívó tűnt aktívabbnak, pontosabbnak, míg a címvédő frusztráltan bokszolva, nehezen találta a ritmust. A csata során mindkét öklöző összeszedett kisebb sérüléseket, a 12., záró felvonást követően pedig a pontozók kezébe került a döntés. A három ítész végül egyhangúan Smith mellett tette le a voksát (117:111, 116:112, 116:112), így a 29 éves angol 27 hivatásos mérkőzését követően is hibátlan mérleggel áll.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik