MTI/R. P. 2022.05.29 14:01 Frissítve: 2022.05.29 14:38

Ökölvívó Eb: Veres Roland bronzérmes Jerevánban

A 60 kilogrammban szereplő Veres Roland bronzérmet nyert vasárnap a jereváni férfi ökölvívó Európa-bajnokságon.

 

Veres Roland értékes bronzérmet szerzett (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Kiss Annamarie – archív)

 

A 22 éves korábbi kick-box-világbajnok karrierje első boksz Eb-jén az örmény Karen Tonakanjan legyőzésével mutatkozott be, majd pénteken a dán Frederik Lundgaard Jensent verte kifejezetten jó teljesítménnyel. Veres első két mérkőzése sem volt könnyű, az viszont biztosra vehető volt, hogy a grúz Artjus Gomcjan sokkal komolyabb feladata elé állítja majd korábbi riválisainál.

A találkozón – a nemzetközi szövetség közvetítése alapján – Gomcjan egy pillanatig sem finomkodott, és nekirontott ellenfelének, aki láthatóan sokáig nem tudta felvenni ritmusát, és rengeteg tiszta ütést kapott. A grúz az első menetben végig rohamozott, s mivel a nála majd egy fejjel magasabb Veres feltartó ütései pontatlanok voltak, és elmozgásai sem mindig sikerültek, Gomcjan egyértelmű fölényben volt, amit az egyhangú pontozás is mutatott.

A második szakasz első felében már kiegyenlítettebb volt a küzdelem, Veres Roland jobb-bal kombinációkkal igyekezett beleindítani a grúz támadásaiba, és gyorsan közel lépni hozzá, hogy riválisa ne tudjon kibontakozni. A sok fogást, szabálytalanságot hozó periódus az utolsó percig döntetlennek tűnt, akkor viszont Gomcjan ismét tudott egy-két komoly hátsókezes találatot bevinni, amivel ezt a menetet is a maga javára billentette.

A csata ekkorra eldőlni látszott, de Veres nem adta fel, és az utolsó három perc első két percében határozottan jobbnak tűnt az erejével már kissé spóroló ellenfelénél. A grúz ugyanakkor a szakasz utolsó harmadában, amikor már Veres érezhetően fáradt, ismét többször megindult és megsorozta ellenfelét, akit végül egyhangú pontozással győzött le.

Veres vasárnapi veresége ellenére is bravúrosan szerepelt az örmény fővárosban, ahol az Eb első magyar érmét szerezte, egyúttal Csóka Nándor 2015-es bronza után ő lett az első magyar dobogós kontinensviadalon.

A jereváni viadal elődöntőiben még egy magyar, a 63.5 kilogrammban szereplő Kovács Richárd érdekelt, aki az esti programban csap össze a hazai közönség előtt szereplő Hofhannes Bacskovval.

(MTI)

2022.04.21 21:40:37

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Muhammad Alihoz és „névrokonához”, Mike Tysonhoz hasonló kaliberű, hatású egyénisége a nehézsúlynak.

2022.03.29 07:59:51

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Egymillió dollárnál nekem fontosabb nyolcmillió kubai szeretete” – 70 éve született Teófilo Stevenson.

2022.03.14 22:52:23

Ökölvívás HEGYI TAMÁS

Bobby Dobbs száztíz éve Budapesten vert tanyát, hogy értékes útmutatást adjon gyerekcipőben járó ökölvívósportunknak.

2022.03.11 10:12:27

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

A BTK bunyósai képtelenek voltak elviselni a csb-vereséget.