Ökölvívás: vitatható ítélet, Joseph Parkeré a nehézsúlyú cím

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.02. 09:42
null
Joseph Parker örülhetett a végén (Fotó: Getty Images)
Joseph Parker színvonalas meccsen, megosztott pontozással legyőzte Dereck Chisorát szombat éjszaka, a manchesteri Matchroom Boxing-gálán, ezzel megszerezte a WBO nehézsúlyú interkontinentális címét.

 

Ahogy az várható volt, Dereck Chisora a nyitó gong pillanatában azonnal támadásba lendült, arra viszont kevesen számítottak, hogy pár másodperc múlva, egy fejre irányuló jobbos hatására máris számolni kell Parkerre – tudósított a profiboksz.hu.

 


 

A leütést gyorsan kiheverte az új-zélandi bunyós, de veterán, 37 éves riválisa továbbra is támadásban maradt, és annak ellenére, hogy előzetesen nem ő volt a favorit, meggyőzőbbnek tűnt, mint ellenfele. Az idő előrehaladtával, a saját maga által diktált nagy tempó hatására Chisora fáradni kezdett, miközben Parker több ütést indított, de összességében ez kevésnek tűnt ahhoz, hogy egyértelműen a maga javára fordítsa a mérkőzést. A találkozó végét jelző gongot követően kiderült, hogy az egyik döntnök 115–113 arányban Chisorát látta jobbnak, míg a másik két ítész Parkert hozta ki (116–111, 115–113), így – erősen vitatható módon – az új-zélandi sportoló kezét emelték a magasba a megosztott pontozást követően.

A rendezvényen került sor a Chris Eubank Jr.–Marcus Morrison középsúlyú ütközetre is, amelyet előbbi bunyós nyert pontozással (98–92, 98–92, 98–92).

Szintén a gálán feszült egymásnak a WBC, WBO, WBA, IBF női könnyűsúlyú egyesített világelsője, az ír Katie Taylor és a liverpooli Natasha Jonas – a színvonalas, akciódús küzdelem pedig előbbi sportoló pontozásos sikerével zárult (96–94, 96–95, 96–95).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik