Ökölvívás: világbajnok lett a Szőke Bombázó

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.28. 20:42
A hétvégi Martinez–Warrington-gála felvezető programjában került sor az Ebanie Bridges (8–1, 3 KO) és Mariá Cecilia Román (16–6–1, 0) közötti összecsapásra. A tét utóbbi IBF harmatsúlyú vb-öve volt, amelyet egyhangú pontozással elhódított a csinos Bridges – számolt be róla a profiboksz.hu.

A mérkőzést végigtámadta a 35 éves Bridges, Román kevesebbet, de talán pontosabban ütött, és azokat a találatokat bizony megérezte a Szőke Bombázó. Tíz közönségszórakoztató menet után mind a három pontozó Bridgest látta jobbnak (97:93, 97:93, 100:91), így az ausztrál hölgy második nekifutásra – Shannon Courtenay-től tavaly áprilisban csúnya verést kapott – világbajnoki címet szerzett.

Nem vezetett egyenes út a vb-övig a civilben matematika tanárként dolgozó, korábban a használt zoknijait is áruló Bridges számára: a negatív hangok szerint „túlságosan” elbűvölő az ökölvíváshoz, és nem is tehetséges benne – erre most alaposan rácáfolt.

Üzent is kritikusainak a csinos ausztrál bunyós, aki a meccs előtti mérlegelésen fehérneműben jelent meg.


„Ki...ottul tudok harcolni. Tudok bokszolni, s mellette jól nézek ki a mérlegeléseknél. Remélhetőleg bizonyítottam, tévednek a kételkedők” – mondta az összecsapást közvetítő DAZN streamingszolgáltatónak.

AZ ÖSSZECSAPÁS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik