L. P. I. 2022.07.30 19:21 Frissítve: 2022.07.30 20:24

Ökölvívás: már nem Kovács István az IBA főtitkára

A Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (IBA) új utakon indul el, a főtitkár Kovács István távozott, és lehet, hogy ősszel az orosz elnöknek is kitelik az ideje.

Kovács István is távozott az IBA vezérkarából (Fotó: MTI)

 

Az olimpiai sportági világszövetségekben dolgozó magyar sportdiplomaták közül az ökölvívók főtitkárát, Kovács Istvánt jegyezték a legmagasabban – mostanáig. A Nemzetközi Ökölvívó-szövetség vezetői közül ugyanis némileg váratlanul többen is távoztak, így az irodavezetői posztot betöltő egykor amatőr olimpiai, világ- és Európa-bajnok, profi világ- és Európa-bajnok honfitársunk is.

Kokó utódja ügyvivőként a görög közgazdász, George Yerolimposz lett, egyben pályázatot írtak ki az elnöki pozícióra is, amire augusztus 16-ig lehet jelentkezni – írja az insidethegames.biz olimpiai tematikájú híroldal.

Néhány hete az IBA lausanne-i irodáját vezető Kovács István egy informális beszélgetés során már megfogalmazta aggályait az IBA orosz elnökével, Umar Kremljovval kapcsolatban, azt sem feledve, hogy a NOB-bal változatlanul kibékíthetetlennek tűnik az IBA viszonya, ráadásul nemcsak az elnök, hanem a főszponzor Gazprom is orosz – kell-e részletezni, hogy ez manapság mekkora hendikepet jelent a sport világában is?

„A regnáló Umar Kremljovnak Boris van der Vorst személyében holland kihívója lehet, a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban nyilván örülnének, ha ő lenne az IBA új vezetője, hiszen így a tokióival ellentétben a párizsi olimpia ökölvívótornáját talán újra az ökölvívó-szövetség rendezhetné. Viszont az IBA pénzét Kremljov hozta, így kérdés, hogy más irányítással miként festene az IBA gazdasági háttere” – ennyi az, amit néhány hete Kokó a forrongó IBA-val kapcsolatban mondhatott, a mostani fejleményekre egyelőre nem kívánt reagálni.

2022.09.17 11:46:53

Ökölvívás nemzetisport.hu

Négy szervezet vb-címe a tét a magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett meccsen.

2022.04.21 21:40:37

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Muhammad Alihoz és „névrokonához”, Mike Tysonhoz hasonló kaliberű, hatású egyénisége a nehézsúlynak.

2022.03.29 07:59:51

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Egymillió dollárnál nekem fontosabb nyolcmillió kubai szeretete” – 70 éve született Teófilo Stevenson.

2022.03.14 22:52:23

Ökölvívás HEGYI TAMÁS

Bobby Dobbs száztíz éve Budapesten vert tanyát, hogy értékes útmutatást adjon gyerekcipőben járó ökölvívósportunknak.