Ökölvívás: már nem Kovács István az IBA főtitkára

L. P. I.L. P. I.
Vágólapra másolva!
2022.07.30. 19:21
null
Kovács István is távozott az IBA vezérkarából (Fotó: MTI)
A Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (IBA) új utakon indul el, a főtitkár Kovács István távozott, és lehet, hogy ősszel az orosz elnöknek is kitelik az ideje.

 

Az olimpiai sportági világszövetségekben dolgozó magyar sportdiplomaták közül az ökölvívók főtitkárát, Kovács Istvánt jegyezték a legmagasabban – mostanáig. A Nemzetközi Ökölvívó-szövetség vezetői közül ugyanis némileg váratlanul többen is távoztak, így az irodavezetői posztot betöltő egykor amatőr olimpiai, világ- és Európa-bajnok, profi világ- és Európa-bajnok honfitársunk is.

Kokó utódja ügyvivőként a görög közgazdász, George Yerolimposz lett, egyben pályázatot írtak ki az elnöki pozícióra is, amire augusztus 16-ig lehet jelentkezni – írja az insidethegames.biz olimpiai tematikájú híroldal.

Néhány hete az IBA lausanne-i irodáját vezető Kovács István egy informális beszélgetés során már megfogalmazta aggályait az IBA orosz elnökével, Umar Kremljovval kapcsolatban, azt sem feledve, hogy a NOB-bal változatlanul kibékíthetetlennek tűnik az IBA viszonya, ráadásul nemcsak az elnök, hanem a főszponzor Gazprom is orosz – kell-e részletezni, hogy ez manapság mekkora hendikepet jelent a sport világában is?

„A regnáló Umar Kremljovnak Boris van der Vorst személyében holland kihívója lehet, a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban nyilván örülnének, ha ő lenne az IBA új vezetője, hiszen így a tokióival ellentétben a párizsi olimpia ökölvívótornáját talán újra az ökölvívó-szövetség rendezhetné. Viszont az IBA pénzét Kremljov hozta, így kérdés, hogy más irányítással miként festene az IBA gazdasági háttere” – ennyi az, amit néhány hete Kokó a forrongó IBA-val kapcsolatban mondhatott, a mostani fejleményekre egyelőre nem kívánt reagálni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik