CS. B. 2021.10.10 21:25 Frissítve: 2021.10.10 22:54

Ökölvívás: Deontay Wildert kiengedték a kórházból

Beszámoltunk róla, hogy magyar idő szerint vasárnap hajnalban harmadszor csapott össze a brit Tyson Fury és az amerikai Deontay Wilder nehézsúlyban a Bokszvilágtanács (WBC) trónjáért. Fury a 11. menetben kiütéssel győzött, és ezzel megtartotta a bajnoki övet. A Mirror úgy tudja, hogy a meccs után Wildert kórházba szállították, mivel a párharc közben eltört a keze – a kezelését követően az amerikai elhagyhatta a létesítményt.

Deontay Wilder Eltört az amerikai bokszoló keze a Tyson Fury elleni címmeccsen, amelyen kiütéssel veszített (Fotó: AFP)
Deontay Wilder keze eltört a Tyson Fury elleni címmeccsen (Fotó: AFP)Az amerikai ökölvívó edzője, Malik Scott az ES News-nak beszélt arról, hogy Wildert már kiengedték a kórházból.

„Már a hotelszobájában van, én vittem fel. Szükség volt az orvosok vizsgálatára, mivel megsérültek az ajkai, és eltört a keze mondta Scott, aki azt is elmondta, hogy egy ideig nem akar versenyzőjével az ökölvívásról beszélni. – Az élet megy tovább, Fury gondolom Uszikkal mérkőzik meg, ami jó dolog. Nem szeretném, hogy Deontay a bokszról beszéljen, vagy a szorítóba lépjen mostanában. Örülnék, ha kipihenné magát.”  

Wilder a meccs után úgy nyilatkozott, „a legjobb formámat nyújtottam, ami ma este nem volt elég. Nem tudom, hogy mi történt.

Győzelmét követően Fury azt mondta, hogy ő a jelenlegi ökölvívó-éra legjobbja, sőt, szerinte a történelem összes bajnokát legyőzné.

„Csak azt tudom megverni, aki velem egy időben versenyez, és ezt meg is tettem. Kijelenthető, hogy a jelenlegi éra legjobbja én vagyok – idézte a The Guardian Tyson Furyt, aki úgy gondolja, hogy a történelem összes bajnoka ellen lenne esélye, még akkor is, ha a listán többek között olyan nevek szerepelnek, mint Mike Tyson, Muhammad Ali, vagy éppen Lennox Lewis. – Mindegyikőjük kiváló harcos volt. Nem akarok nagyképűnek tűnni, de a történelem összes bajnokát képes lennék felülmúlni. Az örökranglista élére sorolom magam.    

2021.10.17 12:43:00

Ökölvívás THURY GÁBOR

Pezsgés nehézsúlyban: Tyson Fury Deontay Wildert győzte le, Olekszandr Uszik Anthony Joshuát.

2021.10.06 12:21:30

Ökölvívás MTI/K. B.

A legtöbb pénzt a „Sting Like a Bee” (Csípj, mint egy méh) című alkotásért adták.

2021.10.04 00:25:36

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

ALAPVONAL. Több mint tíz gyanús összecsapást találtak Rióban – tegyük hozzá, eddig nem nagyon rendeztek olyan olimpiát, amelyiken ne lett volna »több mint tíz gyanús összecsapás«.

2021.09.16 23:20:20

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Nem győzöm hangsúlyozni, két nyugdíjas bokszoló bohóckodásáról beszélünk. Ringbeli mozgásuk sokszor jobban hasonlított családi lakodalmon táncoló nagybácsikéra, mint profi bunyósokéra – hiába, az idő kerekét nem lehet visszaforgatni. Összesen százöt év állt a szorítóban.

2021.07.21 22:17:05

Ökölvívás H. Á.

A Philippe Chatrier Stadionban két veretlen öklöző vívja majd a főmeccset szeptemberben.