D. Á., MTI 2021.09.22 09:20 Frissítve: 2021.09.22 10:09

Ökölvívás: Álvarez és Plant már a sajtótájékoztatón ökölre ment egymással

Canelo Álvarez és Caleb Plant novemberben a ringben döntheti el, melyikük a profi ökölvívók nagyközépsúlyú kategóriájának a királya, de boksztudásukból már kedden ízelítőt adtak egymásnak, az esemény keddi felvezető sajtóeseményén ugyanis szóváltásuk ütésváltásba torkollott.

Már a sajtótájékoztatón is egymásnak estek az ökölvívók (Fotó: Getty Images)Az ősz legjobban várt csatáján a mexikói Álvarez a Boksz Világtanács (WBC), a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) öveit teszi kockára, míg az amerikai Plant a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) vb-címét „dobja be a közösbe”.

A másfél hónap múlva esedékes meccset a jelek szerint nem csupán a rajongók és a szakírók várják izgatottan, hanem a két sportoló is, akik feszültségüket egymáson igyekeztek levezetni a Beverly Hilton Hotel kertjében rendezett beharangozó eseményen. A bokszolók már a sajtótájékoztató előtt hangosan és durván szidták egymást, majd miután Plant riválisa édesanyjára tett – nyomdafestéket nem tűrő – megjegyzést, a mexikói nem tudta tovább türtőztetni magát, és két kézzel ellökte ellenfelét, amire a válasz egy bal horog volt a másik oldalról. Álvarez az ütés elől elhajolt, majd az amerikai tisztán hagyott fejét eltalálta. Ekkor léptek közbe a két sportoló stábjának tagjai, és szétválasztották a feleket. A gyors ütésváltásból egyértelműen Plant jött ki rosszabbul, mivel a napszemüvege összetört, a jobb szeme alatt kicsit szétnyílt a bőr.

Az 56 győzelem és két döntetlen mellett csupán egy vereséget szenvedett Álvarez, illetve a 21 profi meccs után is hibátlan Plant november 6-án a Las Vegas-i MGM Grandben mérkőzik meg egymással a négy legnagyobb prof bokszszervezet címeinek egyesítéséért.

(MTI)

2021.10.17 12:43:00

Ökölvívás THURY GÁBOR

Pezsgés nehézsúlyban: Tyson Fury Deontay Wildert győzte le, Olekszandr Uszik Anthony Joshuát.

2021.10.06 12:21:30

Ökölvívás MTI/K. B.

A legtöbb pénzt a „Sting Like a Bee” (Csípj, mint egy méh) című alkotásért adták.

2021.10.04 00:25:36

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

ALAPVONAL. Több mint tíz gyanús összecsapást találtak Rióban – tegyük hozzá, eddig nem nagyon rendeztek olyan olimpiát, amelyiken ne lett volna »több mint tíz gyanús összecsapás«.

2021.09.16 23:20:20

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Nem győzöm hangsúlyozni, két nyugdíjas bokszoló bohóckodásáról beszélünk. Ringbeli mozgásuk sokszor jobban hasonlított családi lakodalmon táncoló nagybácsikéra, mint profi bunyósokéra – hiába, az idő kerekét nem lehet visszaforgatni. Összesen százöt év állt a szorítóban.

2021.07.21 22:17:05

Ökölvívás H. Á.

A Philippe Chatrier Stadionban két veretlen öklöző vívja majd a főmeccset szeptemberben.