Profi boksz: megvan az Uszik–Fury ütközet új időpontja

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.02.03. 22:30
Megvan az elhalasztott címmeccs új időpontja (Fotó: Getty Images)
Május 18-án, Rijádban kerül sor Tyson Fury és Olekszandr Uszik profi nehézsúlyú bokszvilágbajnoki címmérkőzésére, miután az eredetileg február 17-re kiírt csatát a brit sérülése miatt el kellett halasztani – írja a Sky Sports.

Mint arról mi is beszámoltunk, Fury menedzsmentje péntek este közölte, hogy a csatára várni kell, mert öklözője szemsérülést szenvedett.

A két bunyós szombaton egy közös livestreamben jelentette be, hogy a csatára május 18-án kerül sor a szaúdi fővárosban. Tyson Fury elmondta, hogy négy különböző ellenfél részvételével vett részt egy 12 menetes edzőmeccsen, s az ötödik menetben egy szembe kapott könyökös nyomán megsérült a szeme. A brit ökölvívó kórházba került, s 11 öltéssel varrták össze a sebét.

A májusi mérkőzésen a 2012-es, londoni olimpián aranyérmes, amatőrként világ- és Európa-bajnok ukrán Uszik a Bokszvilágszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO), míg brit Fury a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú övét teszi kockára.

A sportág történetében legutóbb 1999-ben hirdettek vitathatatlan nehézsúlyú bajnokot – aki mindegyik nagy szervezetnél a legjobb –, akkor a brit Lennox Lewis az amerikai Evander Holyfield felett diadalmaskodott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik