EJ, ökölvívás: „Végig mentem előre, hogy elérjem az álmomat” – az olimpiára kijutó Hámori

PATAI GERGELY (NOWY TARG)PATAI GERGELY (NOWY TARG)
Vágólapra másolva!
2023.06.28. 16:44
null
<strong>Hámori Luca</strong> sikere (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság)
Mint arról beszámoltunk, két magyar ökölvívó már biztosan részt vehet a jövő nyári párizsi olimpián, mert a két délutáni kvótaesély mindegyikét kihasználták bunyósaink. Hámori Luca 22 évesen sporttörténelmet írt, hiszen első magyar női bokszolóként jutott ki az olimpiára. Lássuk, hogyan értékelt a negyeddöntője után!

 

– Élete legfontosabb mérkőzése volt?
– Igen, tíz éve azért harcolok, hogy valóra váljon az álmom, és ott lehessek az olimpián. Nagy felelősséget jelent, amikor egy ország szurkol nekem, de ahogy az egyik kedvenc dalom szövege is szól, „Bajnoknak születettem, így vállalom”.

– Sporttörténelmet írt, első magyar női bokszolóként lehet ott az olimpián. Feldolgozta már?
– Aludnom kell rá néhányat, mert egyelőre belegondolni is hihetetlen... Álmodoztam róla, de nem mertem belegondolni, hogy milyen érzés lesz kvótát szerezni. Bizonyítottam, hogy képes vagyok kijutni az olimpiára, hálásan köszönöm mindenkinek, aki támogatott.

– Kívülről úgy tűnt, három sima győzelemmel menetelt az elődöntőig. Melyik mérkőzés volt a legnehezebb?
– Talán a második, mert nagyon tapasztalt ellenféllel találkoztam, de őt is sikerült legyőznöm. Az első mérkőzés tökéletes volt kezdésnek, a negyeddöntőben pedig elsősorban a mentális teherrel kellett megbirkóznom, mert tudtam, hogy egyetlen lépésre vagyok a kvótától.

– Mikor érezte, hogy megtörte holland riválisa ellenállását?
– Próbáltam már az elejétől kezdve irányítani, és éreztetni vele, hogy magabiztos vagyok. Bármi történt volna a mérkőzésen, nem álltam volna meg – végig mentem előre, hogy elérjem az álmomat. Mostantól az aranyérem lebeg a szemem előtt.

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik