Boksz: ötödik súlycsoportjában lett világbajnok Roy Jones Jr.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.21. 20:57
A várakozásoknak megfelelően pontozásos győzelemmel abszolválta a szombat esti, Zinédine Ben Makhlouf elleni cirkálósúlyú világbajnoki mérkőzését a WBU nevű szervezetnél Roy Jones Jr.

A legendás pensacolai bunyós Moszkvában lépett szorítóba, és ugyan a gyorsasága és a reflexei már közel sem a régi formáját idézték, de ilyen téren még mindig felül tudta múlni a kemény, ám nem túl képzett Ben Makhloufot.

A találkozón a bírók véleménye szerint Jones mindössze pár menetet veszített, és végül 120:108, 119:109 és 118:111 arányú egyhangú pontozással gyűjtötte be a címet és profi karrierje 57. győzelmét (8 vereség mellett).

Jones a találkozót követő interjúban arról beszélt, hogy immár ötödik súlycsoportjában szerzett világbajnoki címet (ezt a szakma vélhetően máshogy fogja értékelni, a WBU ugyanis nem tartozik a négy nagy szervezet közé), illetve a folytatásra utalva az UFC-sztár Anderson Silvát, valamint James Toneyt, Gyenyisz Lebegyevet, illetve egy általa konkrétan meg nem nevezett lengyel bunyóst említett meg lehetséges jövőbeli riválisaként.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik