Ökölvívás: Márquez edzője nem hitt Pacquiao kiütésében

Vágólapra másolva!
2012.12.10. 13:18
null
Pacquiao erőnléti edzője szerint sokan alábecsülték Márquezt (Fotó: Reuters)
December 8-án negyedik alkalommal mérkőzött meg egymással a legendás páros, Juan Manuel Márquez és Manny Pacquiao. Az eseménydús, padlózásokkal tarkított mérkőzés a hatodik menetben ért véget, amikor Márquez egy hatalmas bombával merevre ütötte ellenfelét. A mexikói ökölvívó edzőjét, Nacho Beristaint meglepte a végkifejlet.

„Nem hittem volna, hogy Juan tényleg ki tudja ütni Pacquiaót – mondta Nacho Beristain. – Ő nem együtéses K. O.-király, pontos, kemény ütő, de nem bombázó. Ha ráenged az álladra egy hármas kombinációt, azzal valószínűleg megfog, de az nem sűrűn fordul elő nála, amit szombaton láttunk. Egyszerűen fenomenális volt. Boldog vagyok, mert nagyon szerettem volna már Pacquiaót a padlón látni, hiszen igazságot kellett szolgáltatnunk, mivel három meccset is elvettek tőlünk. Nagyon örülök, mintha csak álmodnék."

Manny Pacquiao vezetőedzője, Freddie Roach még bizonytalan azt illetően, mi a következő helyes lépés

„Én szeretnék egy ötödik mérkőzést is, de vajon tényleg ez a legjobb, amit most tehetünk? Nem tudom, merre indulunk tovább, minden attól függ, maga Manny hogy érzi magát és mik a szándékai. Én a visszavonulásra fogom ösztökélni, ha azt látom az edzőteremben, hogy már nincs meg benne a szikra. Szerintem Manny jól bokszolt, egyszerűen benézett egy remek ütést. Úgy tűnt, már elkaptuk Márquezt. Manny viszont figyelmetlenné vált, és beszedte azt a találatot. Rendkívül megfontolt volt az ellenfél. Szívás, utálok veszíteni."

Alex Ariza, Pacquiao erőnléti edzője a másik oldalon dolgozó kollégáját dicsérte.

„Nem tudom, miért volt ez sokkoló eredmény. Márquez képzett, iskolázott erőnléti edzőt fogadott maga mellé, és ez történik, ha betartod az utasításokat. Ez lesz az eredménye, ha három hónapon át reggel fél ötkor indítod a napot, nyomod az erőnléti edzéseket, megfelelően kajálsz, megfelelően tréningezel, és csak a dolgodra koncentrálsz. Márquez pedig pontosan ezt tette. Meg kell nézni, Márquez hogyan edzett a súlyokkal. Rövid, robbanékony sorozatokat csinált. Három-négy-öt ismétlést. Pont, ahogy a meccsen, három-négy-öt dinamikus ütés, majd leenged, és pihen. A hangsúlyos ütései pedig felvették a versenyt Manny hangsúlyos ütéseivel. Egyébként Manny jól teljesített, a leütés után összekapta magát, egyre többször talált, fel is szakította Márquezt. Még sohasem láttam így Mannyt, és szerintem ez volt mindannyiunk számára a leginkább lesújtó, hogy még sohasem láttuk ilyen helyzetben. Azt hiszem, mindenki alábecsülte Juant."

www.profiboksz.hu

A K. O.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik