Küzdelmes döntetlennel kezdték női kéziseink a hazai Eb-t

Vágólapra másolva!
2014.12.07. 20:26
null
Szucsánszki Zita akciózik az oroszok ellen (Fotó: Szabó Miklós)
A társházigazda magyar női kézilabda-válogatott 29–29-es döntetlent játszott Oroszországgal az Európa-bajnokság első mérkőzésén Győrben. Az első játékrészben nagyobb hátrányból jöttünk vissza, mint ahogy a folytatásban is többször egyenlítettünk, az utolsó percekben kettővel is vezettünk, a vége azonban iksz lett.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Magyarország–Oroszország 29–29 (14–15) ONLINE KÖZVETÍTÉS
Győr, Audi Aréna, 4500 néző. V: Brunovsky, Canda (szlovákok)
MAGYARORSZÁG: Herr O. – BÓDI 3, Tomori 3, Szucsánszki 1, Szamoránsky P. 1, Klivinyi 1, KOVACSICS 5 (2). Cs: Kiss É., Bíró B. (kapusok), TRISCSUK 6 (6), Bulath 2, Erdősi 2, MÉSZÁROS R. 1, Mayer 1, PLANÉTA 2, Kovacsicz 1
OROSZORSZÁG: Szidorova – Csernovanyenko 1, Bliznova 1, DMITRIJEVA 7, Makejeva 1, SZENY 5, KUZNYECOVA 4. Cs: Szedojkina (kapus), PUNYKO 2 (1), Iljina, Petrova 1, Zsilinszkajtye, BOBROVNYIKOVA 3, Uszkova 2, Davigyenko 2 (2), Marennyikova
Az eredmény alakulása. 5. p.: 1–4. 10. p.: 1–4. 12. p.: 2–5. 17. p.: 4–9. 21. p.: 7–10. 24. p.: 8–13. 26. p.: 11–13. 29. p.: 13–14. 34. p.: 17–15. 38. p.: 17–18. 42. p.: 21–21. 48. p.: 23–23. 52. p.: 25–27. 55. p.: 28–27. 57. p.: 29–27. 59. p.: 29–28
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 8/8, ill. 4/3
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Spanyolország–Lengyelország 29–22 (16–13)

Bár az Eb győri csoportja már a spanyolok győztes meccsével elkezdődött, a hivatalos megnyitóra csak nyolc órakor került sor. Mindez azt is jelentette, hogy ezalatt a magyar és az orosz csapat a Magvassyba kényszerült bemelegíteni. A negyedórával a kezdés előtt hallható hangorkán jelezte, a lányok feltűntek a kijáróban. Ekkor már kifejezetten meccshangulatban érezhettük magunkat.

A mieink a Herr – Bódi, Szamoránsky P., Triscsuk (támadásban Klivinyi), Tomori, Szucsánszki, Kovacsics összeállításban kezdték a meccset. Kovacsics egy labdaszerzés után hamar megszerezte az első gólt, de utána könnyű találatokkal 4–1-re fordítottak az oroszok. Triscsuk maradt támadásra is, de talpról fölé bombázott, Németh András a 8. percben időt kért.

A támadásaink hatékonysága sajnos ezután sem javult, szerencsére felállt fal ellen már az oroszoknak sem ment olyan jól. Kovacsics tízperces gólcsendet tört meg, de utána emberhátrányba kerültünk. Triscsuk jött be megkülönbözető trikóban, amiből sikerült is betalálni, de az oroszok újra tudtak könnyű gólokat lőni (különösen a balszélső Polina Kuznyecova jeleskedett a műfajban), ezzel pedig 9–4-re elmentek.

Bulathot szórták ki, de jól jöttünk ki a büntetésből, 10–7-nél pedig Jevgenyij Trefilov kért időt. Utána hamar vissza is állt a közte öt, érkezett a kapunkba Kiss Éva a szünet előtti időszakra. A félidő előtt sikerült többször is feltörni az addig masszívan záró orosz védelmet, ennek eredményeképpen 15–14-ig zárkóztunk.

A második játékrészre érkezett Planéta Szimonetta és Mayer Szabina támadásban, a mieink sorozatban három gólt elérve átvették a vezetést. Sokáig mondjuk nem örülhettünk neki, mert utána az oroszok találtak be háromszor egymás után, Darja Dmitrijeva többször is megállíthatatlanak bizonyult. Felváltva estek a találatok, a 41. percben Erdősi Ildikó kapott nagy tapsot, miután Tomori passzát elkapva már majdnem a földön volt, de úgy is belőtte.

Németh András a harmadik kapusát is pályára küldte, miközben kettővel megléptek az oroszok. Sikerült újból felállnunk, majd még egyszer visszajöttünk mínusz kettőről. Nagy küzdelem ígérkezett az utolsó öt percre, Mayer találatával tudtunk vezetni. Amikor Trefilov két és fél perccel a vége előtt időt kért, már kettővel vezettünk, de Tomorit kiállították. Bíró Blanka újabb szép védést mutatott be, de eladtuk, Anna Szeny pedig büntetett. Éppen kiegészültünk, amikor egyenlítettek az oroszok, és már csak nyolc másodperc maradt hátra. Planéta nem vállalta el a középkezdés után, Szucsánszkit pedig blokkolták, így maradt a döntetlen. (29–29)

„Nem erre számítottuk az oroszok ellen, teljesen leblokkotunk”

„Neki tilos izgulnia, mi ezt átvesszük tőle!”

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Spanyolország 1 1 29–22 +7 2
2. MAGYARORSZÁG 1 1 29–29 0 1
2. Oroszország 1 1 29–29 0 1
4. Lengyelország 1 1 22–29 –7 0

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI CSOPORTMÉRKŐZÉSEI AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON
December 9., 20.30: Lengyelország–Magyarország (Tv: m1, élőben az NSO-n)
December 11., 20.30: Magyarország–Spanyolország (Tv: m1, élőben az NSO-n)

Jegyek anői kézilabda Európa-bajnokságra awww.jegyed.hu-nkaphatók!

• TÖLTSÉK LE A TORNA SZURKOLÓI SZOFTVERÉT!
SZURKOL, UTAZIK, LÁJKOL? – A KÉZI EB KISOKOSA!

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT 16 FŐS EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapusok:
BÍRÓ Blanka (Ipress Center Vác), HERR Orsolya (Győri Audi ETO KC), KISS Éva (Fehérvár KC)
Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok KC Galerius Fürdő), KOVACSICS Anikó (Győri Audi ETO KC)
Balátlövők: BULATH Anita (Dunaújvárosi KKA), KLIVINYI Kinga (Érd), TRISCSUK Krisztina (Dunaújvárosi KKA)
Irányító: SZUCSÁNSZKI Zita (FTC Rail Cargo Hungária)
Beállók: MAYER Szabina (Fehérvár KC), MÉSZÁROS Rea (FTC Rail Cargo Hungária), SZAMORÁNSKY Piroska (FTC Rail Cargo Hungária)
Jobbátlövők: PLANÉTA Szimonetta (Győri Audi ETO KC), TOMORI Zsuzsanna (FTC Rail Cargo Hungária)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO KC), KOVACSICZ Mónika (FTC Rail Cargo Hungária)

Szövetségi kapitány: NÉMETH András
Csapatmenedzser: PÁLINGER Katalin
Edző: KÖSTNER Vilmos

AZ OROSZOK 16 FŐS KERETE AZ EB-RE
Kapusok:
Anna Szedojkina (Dinamo Volgográd), Marija Szidorova (Zvezda)
Mezőnyjátékosok: Irina Bliznova (Lada), Vladlena Bobrovnyikova (Rosztov-Don), Jekatyerina Davigyenko (Baia Mare), Darja Dmitrijeva (Dinamo Volgográd), Jana Zsilinszkajtye (Asztrahanocska), Jekatyerina Iljina (Rosztov-Don), Polina Kuznyecova (Asztrahanocska), Kszenyija Makejeva (Baia Mare), Jekatyerina Marennyikova (Zvezda), Anna Punyko (Rosztov-Don), Maja Petrova (Rosztov-Don), Anna Szeny (Győri Audi ETO), Jana Uszkova (Zvezda), Olga Csernoivanyenko (Vardar Szkopje)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik