Női kézi Eb: spanyol sikerrel kezdődött a torna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.07. 19:35
null
Nem lehetett megállítani a spanyolokat (Fotó: Szabó Miklós)
A spanyol válogatott sikerével kezdődött a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság. A magyarokkal közös, győri csoportban rendezett találkozón Penáék 29–22-re nyertek Lengyelország ellen.

A spanyol–lengyel mérkőzéssel kezdődött meg a magyar-horvát Eb, a hivatalos megnyitóra a mieink találkozója előtt kerül sor. Lengyel szurkolókat a csarnok több pontján is látni lehetett, spanyolokkal nemigen találkoztunk. A spanyolok jól kezdtek a Kinga Byzdrát sérülés miatt nélkülöző lengyelekkel szemben, és 3–1-re elmentek. Az első félidőt a magyar válogatott tagjai is megtekintették, így a lányaink is láthatták, ahogy Carmen Martín szinte számolatlanul szórta a gólokat, a hetesekkel együtt összesen hétig jutott harminc perc alatt.

A lengyeleknek volt válaszuk, és a játékrész közepére fordítani tudtak, 7–7 után azonban a spanyolok nem engedték ki a kezükből az előnyt. Hol két, hol három találattal mentek, a szünetben 16–13 volt az állás Penáék javára.

A Magyarországon játszók közül csak a ferencvárosi Nerea Pena kapott szerepet, a második félidő első találata is az ő nevéhez fűződik. A spanyolok még biztosabbá tették vezetésüket, a lengyeleket Karolina Kudlacz és Alina Wojtas tartotta valamennyire meccsben. Izgalmakról azonban nem beszélhettünk, Penáék 29–22-re győztek.

NŐI KÉZILABDA EB, CSOPORTKÖR
A-CSOPORT (GYŐR), 1. FORDULÓ
Spanyolország–Lengyelország 29–22 (16–13)

Ld: C. Martín 9, Mangué 5, Pena 5, ill. Kudlacz 7, Wojtas 5

MAGYARORSZÁG–Oroszország 29–29

Jegyek anői kézilabda Európa-bajnokságra awww.jegyed.hu-nkaphatók!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik