Németh András: Holnap valami rendkívülit fogunk csinálni

Vágólapra másolva!
2014.12.15. 23:13
null
Németh András szerint kedden valami rendkívülit fognak csinálni (Fotó: Mirkó István)
Németh András, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a dánoktól elszenvedett vereség után elmondta, az akarattal nincs gond, de ez támadásban görcsösségbe megy át, így holnap valami rendkívülit fognak csinálni. Korábbi kijelentését, miszerint nincs világklasszisunk, annyiban módosította, hogy Kiss Éva meccsről meccsre nagyszerű teljesítményt nyújt. Görbicz Anita viszont jobban hiányzik, mint ahogy a kapitány előzetesen gondolta.

A támadójáték volt nagyon gyenge, de persze egy csapat annyit támad, amennyit az ellenfél megenged neki. Örülök, hogy volt egy nagyszerű teljesítmény a kapuban, Kiss Éva most már sorozatban szállítja a jó teljesítményeket. Hosszú ideje dolgozunk már együtt, mára elveszítettük nagyrészt a koncentráltságunkat, túl sok volt a terhelés" – kezdte a mérkőzés utáni sajtótájékoztatót Németh András.

„Az összes kipattanó labda az ellenfélé volt, ezenkívül a támadójátékban folyamatos félreértések voltak, nem vállalkoztunk, bizonytalanság uralkodott. Összességében megérdemelt dán győzelem született" – tette hozzá a magyar szövetségi kapitány, aki szerint a túlzott akarás miatt vagyunk görcsösek.

„A motivációval nincs gond, de nagyon görcsösek a lányok, meg akarnak feleli, a védekezést azért tudjuk nagyjából megoldani, mert az akarat rendben van. De akaraterővel nem lehet támadni, a görcs ott van rajtunk, egyelőre ezt nem tudjuk feloldani, nem tudjuk azt játszani, ami gyengébb csapatok ellen ment a felkészülés során. Holnap valami rendkívülit fogunk csinálni, például nem fogunk edzeni. A játékosok mennek, akarnak, de ennél többet tudunk támadásban. Amit korában is mondtam, hogy nincs világklasszisunk, azt most annyiban módosítanám, hogy a kapuban Kiss nagyon komoly teljesítményt hoz most már meccsről meccsre."

NORVÉGIA ELLEN AZ IKSZ IS ELÉG BUDAPESTHEZ, HA...

Elődöntősök már semmiképpen sem lehetünk, hiszen a most előttünk álló dánok és spanyolok közül az egyik biztosan előttünk is végez.

Amennyiben szerdán nyerünk Norvégia ellen, hat ponttal zárjuk a csoportkört, és biztosan a harmadik helyen végzünk, így játszhatunk pénteken a Papp László Sportarénában az ötödik helyért.

Ha viszont döntetlent játszunk a norvégokkal, erősen a riválisokra vagyunk utalva. Ebben az esetben öt pontunk lenne, és hogy ezzel harmadik helyen zárjunk, ahhoz az kellene, hogy Dánia legyőzze Spanyolországot.

Vereség esetén még a csoport negyedik helye is kérdéses, amennyiben Románia legyőzi Lengyelországot, szintén elénk kerül, és ötödikek leszünk.

Némethet arról is kérdezték, most hogyan látja, mennyire hiányzik valójában Görbicz Anita.

„Támadásban Zsuzsi öt-tíz percig jó volt, Gabinak, mikor beállt, voltak jó lövései, Szimo és Szabi már nem tud beleszólni. Sok apró dolognak kell összeállnia igazi klasszisokkal szemben, még több kell tőlünk, több olyan játékos, aki a nagyok ellen is gátlástalanul vállalkozik. Görbicz kiválásával többel vagyunk gyengébbek, mint gondoltam. Nincs vérbeli falkavezér, aki segítene ezekben a pillanatokban. Görbe jobban hiányzik, mint gondoltam..."

Jan Pytlick dán kapitány elárulta, három-négy hónapja készülnek a hét játékossal való támadásokra.

„Nagyon elégedett vagyok a győzelemmel, nagyon jól védekeztünk, itt dőlt el a meccs. Nagy szerencse, hogy a hét a hat ellen való játék ilyen jól sikerült. Románia ellen az utolsó percekben már használtuk ezt a taktikai elemet, amelyet az utóbbi három-négy hónapban gyakoroltunk be. Nem volt sok cserelehetőségünk, de a csapat megküzdött a győzelemért."

„Támadásban csak toszogattuk a labdákat!”

NŐI KÉZILABDA EB
KÖZÉPDÖNTŐ, I. CSOPORT
DÁNIA–MAGYARORSZÁG 23–20 (11–9)

Debrecen, 5500 néző. Vezette: Ch. Bonaventura, J. Bonaventura
DÁNIA: TOFT – T. Jensen, L. JÖRGENSEN 6, K. KRISTIANSEN 4 (3), Thorsgaard 2, S. Jörgensen 1, Norgaard 2 (1). Csere: Holmsgaard 1, L. Spellerberg 1, Gravholt 1, Fisker 2, Burgaard 1, Kviesgaard 2, A. Hansen
MAGYARORSZÁG: KISS É. – Bódi, Bulath 1, Szucsánszki, Szamoránsky P., Tomori 5, Kovacsics 2. Csere: Bíró B. (kapus), Triscsuk 4 (2), Mészáros R., TÓTH G. 5, Mayer 1, Erdősi, Kovacsicz 2, Planéta
Az eredmény alakulása. 6. p.: 3–0. 9. p.: 5–2. 13. p.: 6–5. 20. p.: 9–6. 24. p.: 11–7. 32. p.: 11–11. 36. p.: 14–13. 43. p.: 19–14. 49. p.: 22–15. 55. p.: 23–19
Kiállítások: 4, ill. 2 perc

KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNYEK
Spanyolország–Románia 20–22
(14–9)
Ld: Pinedo 5, ill. Neagu 7
Lengyelország–Norvégia 24–26 (15–11)
Ld: Drabik 5, ill. Mörk 11

AZ ÁLLÁS
1. Norvégia 4 4 109–90 +19 8
2. Dánia 4 2 1 1 101–95 +6 5
3. Spanyolország 4 2 2 102–99 +3 4
4. MAGYARORSZÁG 4 2 2 95–92 +3 4
5. Románia 4 1 1 2 89–96 –7 3
6. Lengyelország 4 4 88–112 –24 0

AZ UTOLSÓ FORDULÓ PROGRAMJA
december 17. Lengyelország–Románia 16.00 (Tv: Sport1)
december 17. Spanyolország–Dánia 18.15 (Tv: Sport1)
december 17.
MAGYARORSZÁG–Norvégia
20.30 (Tv: M1)

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÓDOSÍTOTT KERETE
Kapusok:
BÍRÓ Blanka (Ipress Center Vác), HERR Orsolya (Győri Audi ETO KC), KISS Éva (Fehérvár KC)
Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok KC Galerius Fürdő), KOVACSICS Anikó (Győri Audi ETO KC)
Balátlövők: BULATH Anita (Dunaújvárosi KKA), TRISCSUK Krisztina (Dunaújvárosi KKA)
Irányítók: SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungária), TÓTH Gabriella (Mosonmagyaróvári KC SE)
Beállók: MAYER Szabina (Fehérvár KC), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungária), SZAMORÁNSKY Piroska (FTC-Rail Cargo Hungária)
Jobbátlövők: PLANÉTA Szimonetta (Győri Audi ETO KC), TOMORI Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungária)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO KC), KOVACSICZ Mónika (FTC-Rail Cargo Hungária)

RENDELJE MEG JEGYÉT A JEGYED.HU SEGÍTSÉGÉVEL!

Középdöntős mérkőzések (Debrecen)

Négyes döntő (Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik