Női kézi Eb: Ha nem itthon játszanánk, jobban menne - Siti

Vágólapra másolva!
2014.12.17. 08:47
Siti Bea, a Fehérvár KC másodedzője a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, kisebb lenne a nyomás a magyar női kézilabda-válogatotton, ha nem hazai rendezésű lenne az Európa-bajnokság.

„Vegyes a kép, nagy a nyomás a csapaton a kötelező siker miatt. Természetesen a támogatottság mindig jót tesz, de nem szabad, hogy az ezzel kialakult teher agyonnyomja a játékosokat. Ha nem Magyarországon játszanának a lányok, jobban menne a játék. Persze Görbicz Anita kiválása sem segített, nagyon hiányzik a csapatból, de talán Szucsánszki Zita és Kovacsics Anikó együtt képesek a kialakult űrt betölteni” – mondta Siti Bea a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.Siti Bea a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

„Sok minden változott a kézilabda világában az utóbbi időben, felgyorsult a játék, sokszor egyetlen gólon múlik csak a győzelem. Pontosan ezért kellene Tomorinak több időt a padon töltenie, ezen a szinten fontos, hogy mindenki a lehetőségekhez mérten kipihenten tudjon játszani. A dánok elleni vereség után is megjelentek az úgynevezett »monday morning« trénerek, utólag mindig könnyű okosnak lenni, de garantálom, mindig az tudja a legjobban, mit kell csinálni, aki a padon ül a találkozó alatt.”

„Már az Eb előtt is tudható volt, hogy az első négy hely megszerzéséhez hatalmas szerencsére is szükségünk lenne. Remélem, a norvégok ellen az összes sztereotípiát ki tudjuk dobni a kukába, és tiszta lappal kezdünk. Remélhetőleg ötvenöt percig tartatni tudjuk magunkat, a végén pedig lecsapunk” – jósolt Siti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik