NFL: Revis ismét a Jetsnél; Jimmy Graham Seattle-ben; Willis visszavonult

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.10. 21:20
null
Grahammel innentől kezdve csak edzésen találkozhatnak a Seahawks védői (Fotó: Action Images)
Kedden este, magyar idő szerint 21 órakor hivatalosan is megnyílt a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) a szabadügynökpiac. Rengeteg játékos talált új munkaadóra, köztük a Detroit Lions korábbi sztárja, Ndamukong Suh is, aki elé a Dolphins rakott le őrületes szerződést – amellyel a 28 éves defensive tackle lesz a liga legjobban kereső védőjátékosa, amint aláír.

 

Ndamukong Suh már a piac megnyitása előtt elmondta, ő szeretne a liga legjobban kereső védője lenni kérése, köszönhetően a Miaminak, hamar meghallgattatott. A Dolphins nem húzta sokáig, hat éves, 114 millió dolláros szerződést kínált a 28 éves sztárnak, amelynek garantált tartalma 60(!) millió dollárra rúg. A Delfinek vezetősége ezzel párhuzamosan nagytakarítást tartott, és elbocsátotta Brandon Gibson és Brian Hartline elkapót is, valamint Philip Wheeler és Dannell Ellerbe linebackert.

A Green Bay Packers végül megállapodott az elkapó Randall Cobb-bal, aki négy év alatt 40 millió dollárt tehet majd zsebre, ebből 17 millió garantált. A csereirányító Scott Tolzien is maradt „sajtfejű”, ő egy szezonra másfél millió dollárt kap. A piacnyitás előtt nem sokkal kiderült, hogy a falember Bryan Bulaga is a Packersnél marad. A játékos ötéves szerződést írt alá klubjával, ezalatt 35 millió dollárt kaphat.

A Bills rögtön új szerződést kötött az Eaglesből néhány napja elcserélt futóval, LeSean McCoyjal. A 26 éves running back ötéves, 40 millió dollár értékű kontraktust írt alá, ebből 26.5 millió dollár garantált. Legjobb szabadügynökét is megtartotta a Buffalo. A passzsiettető Jerry Hughes öt esztendő alatt 45 milliót kasszírozhat, amelyből 20 millió dollár garantált.

A Super Bowl-győztes New England Patriots újraszerződtette a söprögető Devin McCourtyt, aki öt év alatt 47.5 millió dollárt kereshet meg, ebből 28.5 millió garantált. Új kontraktusa aláírásával a 27 éves védő posztja egyik legjobban kereső játékosa lesz. Mivel a Pats nem hívta le a szélső hátvéd Darrelle Revis 20 millió dollárra rúgó opcióját, így a játékos hivatalosan is szabadügynökké vált, egyelőre azonban nem tudni, hol folytatja pályafutását.

A Jets középső linebackerét, David Harrist tartotta meg, ő 21 millió dollárt kereshet három év alatt. A Texans újraigazolta Ryan Mallett irányítót, ő 7 millió dollárt tehet zsebre két év alatt, mellette pedig hosszabbított a szélső hátvéd Kareem Jackson is. Jackson a szerződés értelmében négy év alatt 34 millió dollárt kap, amelyből 20 millió garantált. Magas fizetése miatt viszont távozott a veterán elkapó, Andre Johnson. A Colts elsőként az Eaglesből kivágott Todd Herremans, Trent Cole párossalerősített, majd nem sokkal később Frank Gore futó is aláírt. A falember egyéves, 3.5 milliós szerződést kapott, míg a passzsiettető Cole két év alatt 16 milliót kap majd. Az Indianapolis riválisa, a Titans a söprögetőDa'Norris Searcyvel és az elkapó Harry Douglasszel bővítette keretét.

Mozgalmasan teltek az elmúlt napok a Jacksonville Jaguars háza táján. A gárda megszerezte a piac legjobb tight endjét, a Denvertől távozó Julius Thomast, valamint Jermey Parnell falembert, ő öt szezon alatt 32 milliót kasszírozhat, ebből 13-at biztosan megkap. Jared Odrick védőfalember a Dolphinsból érkezett Jacksonville-be, ő évi 7 millió dollárt kaphat majd, Dan Skuta linebacker pedig 20.5 milliót kereshet öt esztendő alatt. Érkezett még a szélső hátvéd Davon House, akinek a számlájára évente több mint 6 millió dollár kerül majd.

A Philadelphia Eagles mindenben megegyezett a szélső hátvéd Byron Maxwell-lel, aki hat év alatt összesen 63 millió dollárt kereshet, ebből 25 millió a garantált tartalom. Sas marad a passzsiettető Brandon Graham, ő négy év alatt 26 millióval gazdagodhat, valamint az irányító Mark Sanchez, aki két esztendő alatt 9 milliót kap majd. Eldőlt Nick Foles irányító sorsa is, akit a Philly odaadott a Ramsnek, cserébe Sam Bradfordot. A két quarterbacken kívül további választási jogok is gazdát cseréltek. Míg az Eagles Bradford mellett egy ötödik körös cetlit kapott, addig a Rams Foles mellett idei negyedik, valamint egy 2016-os második körös pickhez jutott.

A Giants a Patriots által nem marasztalt futót, Shane Vereent édesgette magához, aki négy év alatt 12 millió dollárral gazdagodhat, amelyből 5 garantált. A Ravens úgy döntött, elcseréli a magas fizetése miatt létszámfelettivé váló védőt, Haloti Ngatát. Ngata hamar új munkaadóra lelt, méghozzá a Detroit Lionsra, ahol a távozó Suh-t kell majd pótolnia.

A Denvertől elbúcsúzott Orlando Franklin univerzális, több poszton is bevethető falember, aki épp a rivális Chargershez írt alá, méghozzá öt évre 36.5 millió dollárért, amelynek több mint fele garantált. Brandon Flowers szélső hátvéd is a Chargerst választotta, igaz, ő már az előző szezonban is a San Diegót erősítette. A 29 éves játékos négy évre kötelezte el magát, ezalatt 36 millió dollár ütheti a markát.

Jeremy Maclin elkapó ismét korábbi vezetőedzőjével, Andy Reiddel dolgozhat együtt, az Eaglestől távozó tehetség évi 11 millió dolláros fizetésre mondott igent a Kansas Citynek. A Raiders támadófalát erősítette meg elsőként, ahová a center Rodney Hudson érkezett. Hudson ötéves, 44.5 millió dollárról szóló kontraktust firkantott alá a Fosztogatókkal. A Cowboys sikeresen szerződést hosszabbított Doug Free szélső falemberrel, a Bears pedig Pernell McPhee passzsiettetővel erősítette meg keretét. McPhee öt év alatt 40 millió dollárt kasszírozhat, a garantált tartalom ebből közel 16 millió.

A New Orleans további négy évre magához láncolta a futó Mark Ingramet, megvált viszont a középső linebacker Curtis Loftontól, a Panthers Tedd Ginn Jr. visszahordót szerezte meg két évre. A Cardinals a védőfalba Corey Peterst hozta két évre, a linebacker sorba pedig a tavalyi szezont Achilles-ín-sérülése miatt kihagyó Sean Weatherspoont, valamint a szebb napokat is megélt LaMarr Woodleytszerződtette. A támadófalba a rivális 49erst elhagyó guard, Mike Iupati érkezett, ő öt év alatt 40 millió dollárhoz juthat.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

A nagydöntős Seahawks az Eaglestől kivágott szélső hátvédet, Cary Williamset csábította magához, majd gondolt egyet Pete Caroll vezetőedző, és a piacon fellelhető játékosok helyett inkább a New Orleansból erősített, méghozzá egy sokkoló csere keretein belül. A Saints a sztár tight end Jimmy Grahamet, valamint egy negyedik körös draftcetlit adott, míg a Seahawks Max Unger centert, és az első körét küldte a Saintshez.

A 49ers rendkívül rossz napon van túl, miután hétfőn, bombaként robbant a hír, hogy klasszis védője, a középső linebacker Patrick Willis úgy döntött, 30 esztendős korában visszavonul. Willis, aki a liga egyik legjobb játékosa, pályafutása első hét szezonjában összesen csupán hat mérkőzést hagyott ki, ám az előző, 2014–2015-ös idényben lábujjsérülése miatt csak hat összecsapáson tudott pályára lépni.

SZAVAZÁS

Ön szerint kit választanak ki elsőként a 2015-ös NFL-drafton?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Elmondása szerint a védőnek az elmúlt időszakban állandó gondjai voltak lábujjával, sérülése rendre kiújult, emiatt döntött úgy, hogy befejezi pályafutását. Willist a San Francisco 49ers a 2007-es draft első körében a 11. helyen választotta ki, és rögtön első évében megmutatta, a posztján nincs sok nála dominánsabb játékos.

A 30 éves linebacker San Franciscóban eltöltött nyolc szezonja alatt összesen 950 szerelést, 20.5 sacket és 24 labdaszerzést mutatott be, búcsúzásával a liga – és a 49ers – az egyik legnagyobb alakját veszítette el.

Willis mellett a 35 éves passzsiettető Justin Smith is a visszavonulás mellett döntött. Smith 2008-ban került San Franciscóba, és a csapatnál eltöltött hét idénye alatt összesen 43.5 sacket jegyzett.

De hogy pozitívabb evezzünk a 49erst illetően, a vezetőség szerződtette Torrey Smith elkapót, ő öt év leforgása alatt 40 millió dollárt kaphat kézhez, amelyből 22 millió garantált tartalom.

Jake Locker, a mindössze 26 éves korábbi Titans-irányító nagy meglepetésre szintén a visszavonulás mellett döntött. A játékost a Tennesse a 2011-es draft első körének nyolcadik választási jogával vitte el, ám Locker végül nem tudott olyan teljesítményt felmutatni, amit a csapat elvárt volna. 64 mérkőzésből csupán 30-on tudott pályára lépni, és karrierje során állandóan sérülések kínozták.

New York Jets régi-új játékosával, Darrelle Revisszel erősítette meg a keretét. A New England Patriotscal bajnoki címet nyerő 30 éves szélső hátvéd ötéves szerződést kötött New Yorkban, kontraktusa értelmében akár 70 millió dollárt is kereshet, ebből pedig 39 milliót garantáltan meg is kap.

Edzőváltások, hosszabbítások, átigazolások, sérülések – minden, ami a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2015-ös idénye előtti uborkaszezon során történik.

Déja vu. Revis ismét a Jetsnél, Marshall ismét az AFC Eastben, igaz ezúttal a Miami helyett New Yorkban – 
és nem egymás ellen játszanak majd, hanem egy csapatban (Fotó: Action Images)
Déja vu. Revis ismét a Jetsnél, Marshall ismét az AFC Eastben, igaz ezúttal a Miami helyett New Yorkban – és nem egymás ellen játszanak majd, hanem egy csapatban (Fotó: Action Images)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik