NFL: Manning után újabb sztár vonult vissza – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.08. 17:46
null
Calvvin „Megatron” Johnson személyében újabb klasszis döntött úgy, hogy visszavonul (Fotó: Action Images)
Calvin Johnson, a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Detroit Lions sztárelkapója bejelentette, hogy mindössze 30 esztendősen, kilenc szezon után szögre akasztja a cipőt.

 

Calvin Johnson döntése után kijelenthetjük, ezen a héten már második óriási sztárját veszíti el az NFL: hétfőn Peyton Manning, a Denver Broncos klasszis irányítója jelentette be, hogy 18 év után visszavonul, kedden pedig Calvin Johnson, a Detroit Lions sztárelkapója hozta nyilvánosságra elhatározását, mely szerint kilenc NFL-ben eltöltött szezon után befejezi.

A játékos döntése némileg meglepő, hiszen mindössze 30 éves, posztján pedig sokan még 34 évesen is elit szinten képesek amerikaifutballozni.

A „Megatronnak” becézett sportoló az elmúlt években állandó térd- és bokasérülésekkel küszködött, ám ez legtöbbször nem gátolta meg abban, hogy pályára lépjen.

A kiváló elkapó a profik között kilenc szezon alatt összesen 11 619 yardot és 83 touchdownpasszt kapott el, a 2012-es idényben ráadásul a legendás Jerry Rice megdönthetetlennek hitt rekordját (1848 elkapott yard egy szezonban) is túlszárnyalta, és 1964 egységig jutott levegőben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik