nemzetisport.hu 2017.09.26 12:39 Frissítve: 2017.09.26 13:28

NFL: Belöktem a társaimat a busz alá – Villanueva

Mint ismert, Alejandro Villanueva, a Pittsburgh Steelers támadófalembere egyedül állt ki a himnuszra a Chicago Bears ellen NFL-meccsen – de az esetet követő nyilatkozatából kiderült, hogy nem szándékos volt a tette...

Alejandro Villanueva véletlenül keveredett a pályára (Fotó: AP)

 

Az amerikai hadsereg korábbi kapitányának esetéről mi is beszámoltunk, hozzátéve, hogy egycsapásra a legtöbb eladott mez birtokosa is lett a támadófalember. Csakhogy elmondása szerint az egész egy véletlen következében történt meg.

A meccs előtt Mike Tomlin vezetőedző arról beszélt, hogy az egész csapat az öltözőben lesz – végül ezt megváltoztatták amúgy a játékoskijáróra –, ezért is számított meglepetésnek, hogy Villanueva mégis kiment a pályára a himnuszra. Ezt a legtöbben annak tulajdonították, hogy a hadsereg korábbi tagjaként állt ki a szolgáló társaiért, de valójában nem ez történt.

„Minden egyes alkalommal, amikor meglátom a képet arról, hogy egyedül állok, zavarban érzem magam. A himnuszos történet irányítása kicsúszott a kezek közül, ezért nagyban hibáztatom magam. Minden egyes csapattársam nagyon támogató és hazafias, ezt őszintén állíthatom” – mondta Villanueva, aki mint kiderült, véletlenül került a pályára…

„Sajnos a busz alá löktem a csapattársaimat akaratlanul. Rossz színben tüntettem fel Tomlin edzőt, ez az én hibám, csakis az én hibám. Rossz színben tüntettem fel a csapattársaimat, ez is az én hibám.”

Ben Roethlisberger elmondása szerint eredeti terv az volt, hogy az egész csapat együtt állt volna a játékoskijáróban, jelezve az egységet – és még az eredetileg a himnusz alatt térdelni akarók is összeálltak, hogy ezt jelezzék.

Villanueva elmondása szerint azért ment a pályára, mert a zászlóvivő épp az ő irányába vitte a zászlót, amire akart egy pillantást vetni. Megkérdezte a biztonságit, mikor kezdik el játszani a himnuszt, amire azt a választ kapta, hogy 20 másodperc múlva. Ekkor elindult volna vissza a játékoskijáróba, de elkezdték a himnuszt, és ekkor már nem akart lemenni a pályáról, hanem ott állva hallgatta végig – néhány méterre a társaitól.

„A kérdés az volt magamhoz, hogy »le akarsz sétálni a himnusz alatt a pályáról, hogy csatlakozz a társakhoz«?. Tudtam, hogy ez rettenetesen rosszul vette volna ki magát” – érvelt a maradás mellett.

Ha a zászlóvivő nem arra sétált volna, akkor Villanueva Ben Roethlisberger (7) és Cam Heyward (97) mellett állt volna.

 

2014.01.28 01:55:36

NFL nemzetisport.hu

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga bajnokai az 1966-os szezon óta.

2017.10.26 11:16:13

NFL nemzetisport.hu

A Steelers újonc tehetsége hamar bizonyította, nem most jött le a falvédőről.

2017.10.18 15:21:48

NFL nemzetisport.hu

A bűvészfellépéseivel híressé váló Dorenbos nyílt szívműtéten esett át, amiről képeket is közölt.

2017.09.28 00:09:24

NFL BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Miért lenne ezért hibás a nemzeti himnusz?