NFL: a nagy edzőkeringő közepette visszavonul Peyton Manning?

Vágólapra másolva!
2015.01.13. 14:50
null
John Fox után Peyton Manning is távozik Denverből?(Fotó:Reuters)
Sok a találgatás az NFL-ben szereplő Denver Broncos klasszis irányítója, Peyton Manning körül. Nem elég, hogy csapata elképesztően gyenge játékkal kiesett a Colts ellen a rájátszásból, de a blama után a vezetőség elbocsátotta John Fox vezetőedzőt, amit a quarterback állítólag nem fogadott túl pozitívan.

 

A Fekete Hétfőn több vezetőedzőtől is elköszönt korábbi csapata. Rex Ryan, a Jets korábbi szakembere volt az első, aki azóta új kenyéradót talált, az 52 éves védőguru a Buffalo Billsnél folytatja pályafutását. Ryan mellett Greg Roman, a San Francisco 49ers korábbi támadókoordinátora is a Bölényeknél dolgozik majd a jövőben.

John Foxot a Colts elleni főcsoport-elődöntő elvesztése után szinte rögtön elbocsátotta a Denver Broncos. Fox menesztése némileg meglepő, ám az biztos, hogy a Broncos az elmúlt három szezonban csalódást keltő teljesítményt produkált, miután Peyton Manninggel a „fedélzeten" egyértelműen a Super Bowl megnyerése volt a gárda célja.

Manning a hírek szerint nem fogadta jól edzője elküldését. Az elmúlt napokban kiderült, hogy már a 15. hét óta szakadt combizommal játszott, ez pedig meg is adja a választ, hogy a 38 éves játékos miért is volt gyenge önmagához képest. Ennek ellenére Manning először nem volt hajlandó a jövőjével kapcsolatban nyilatkozni, majd később is csak annyit mondott, még nem tudja, folytatja-e pályafutását, ez sok mindentől függ. Ezek után nem csoda, hogy megindultak a találgatások a liga egyik legjobb irányítójával kapcsolatosan, ám a végső döntésre minden bizonnyal még várnunk kell néhány hetet.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

A Broncosszal kapcsolatos hír, hogy a támadókoordinátor Adam Gase, valamint a védelemért felelős asszisztens, Jack Del Rio távozása is biztosra vehető, így teljes átalakulás lesz a csapatnál, ez pedig Manning számára biztosan nagy negatívum. A következő szezonban a sztár 19 millió dollárt keresne, ami nem biztos, hogy a csapat számára vállalható, így visszavonulása és maradása mellett az sem elképzelhetetlen, hogy hamarosan szabadügynökként kereshet magának új otthont.

A Cleveland Browns támadásokért felelős szakembere, Kyle Shanahan saját maga kérte szerződése felbontását, míg Dick LeBeau, a Pittsburgh Steelers 77 éves védőguruja úgy döntött, tíz esztendő után elhagyja a Steelerst. A szakember a hírek szerint követi korábbi kollégáját, Bruce Arianst Arizonába, és a Cardinals megüresedő védőkoordinátori posztját tölti majd be. LeBeau 41(!) éve lát el különböző edzői feladatokat az NFL-ben, évekig rettegett védelmével pedig 2005-ben, valamint 2008-ban Super Bowl-győzelemhez segítette a Steelerst.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a 2014-es NFL-szezont?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Gary Kubiak, a Ravens offenzívájáért felelős edzője is nagyon keresett volt az elmúlt napokban, ám kijelentette, egyelőre nem áll szándékában elhagyni Baltimore-t, vezetőedzői állásról leghamarabb jövőre tárgyal majd az iránta érdeklődőkkel. Rod Marinelli, a Dallasszal idén remek munkát végző koordinátor állítólag napokon belül csatlakozhat régi „cimborájához”, Lovie Smith-hez Tampa Bayben, ahol egy új érkezőt már előtte is bejelentettek, mégpedig Dirk Koettert, aki a támadásokért felel majd.

Az arizonai Todd Bowles az Atlanta kívánságlistájának első helyén szerepel, míg a Seattle védelmének irányítóját, Dan Quinnt legalább három együttes szeretné főedzőjének, ám addig, amíg a Seahawks még versenyben van a bajnoki címért, nem lehet tudni, hogy mi lesz Quinn sorsa. A New York Giants sem tétlenkedett, és megvált Perry Fewelltől, aki öt szezonon keresztül egyengette a gárda védelmét. Helyettesét jelenleg is keresik, a poszt kapcsán szóba került az Óriásokat korábban már Super Bowl-győzelemig vezető Steve Spagnoulo, valamint Raheem Morris is, aki a rivális Redskinsnél a hátsó alakzatért felel.

STATISZTIKÁK
A KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐ KÖR LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Tom Brady (New England)
–Baltimore 367
A legtöbb futott yard: Justin Forsett (Baltimore)
–New England 129
A legtöbb elkapott yard: Jermaine Kearse (Seattle) –Carolina 129
A KATEGÓRIÁK RÁJÁTSZÁSBELI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 641 Andrew Luck (Indianapolis)
A legtöbb futott yard: 198 DeMarco Murrey (Dallas)
A legtöbb elkapott yard: 175 T. Y. Hilton (Indianapolis)
A legtöbb szerelés: 22 Jerrell Freeman (Indianapolis)
A legtöbb sack: 2 Ndamukong Suh (Detroit), Charles Johnson (Carolina), Elvis Dumervil (Baltimore), Demarcus Lawrence (Dallas)
A legtöbb interception: 1 tizenhárman
NFL 2014, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD-MÉRKŐZÉSEK (2015.01.03–04.)
AFC
Pittsburgh Steelers (3.)–Baltimore Ravens (6.) 17–30
Indianapolis Colts (4.)–Cincinnati Bengals (5.) 26–10
NFC
Dallas Cowboys (3.)–Detroit Lions (6.) 24–20
Carolina Panthers (4.)–Arizona Cardinals (5.) 27–16
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐK (2015.01.10–11.)
AFC
New England Patriots (1.)–Baltimore Ravens (6.) 35–31
Denver Broncos (2.)–Indianapolis Colts (4.) 13–24
NFC
Seattle Seahawks (1.)–Carolina Panthers (4.) 31–17
Green Bay Packers (2.)–Dallas Cowboys (3.) 26–21
KONFERENCIADÖNTŐK (2015.01.18–19.)
AFC
New England Patriots (1.)–Indianapolis Colts (4.) 0.40
NFC
Seattle Seahawks (1.)–Green Bay Packers (2.) 21.05
SUPER BOWL XLIX (2015.02.02.)
Az Amerikai főcsoport győztese–A Nemzeti főcsoport győztese* 0.30
*University of Phoenix Stadium (Glendale, Arizona)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik