Brady régi önmagát idézte, tökéletes Foles, hibátlan Chiefs

Vágólapra másolva!
2013.11.03. 22:16
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 9. fordulójában a Kansas City Chiefs 23–13-ra nyert a Buffalo Bills otthonában, így továbbra is hibátlan a ligában. A New York Jets 26–20-ra megverte a New Orleanst, míg a Dallas Cowboys kis híján elherdálta előnyét a Minnesota Vikings ellen, de végül 27–23-ra diadalmaskodott. A Carolina Panthers ismét nyert, ezúttal az Atlanta Falconst ütötte ki 34–10-re. A Washington Redskins hosszabbítás után tudott győzni a San Diega Chargers ellen.

Jason Witten (82) nem ismert lehetetlen a Vikings ellen (Fotó: Reuters)
Jason Witten (82) nem ismert lehetetlen a Vikings ellen (Fotó: Reuters)
Jason Witten (82) nem ismert lehetetlen a Vikings ellen (Fotó: Reuters)
Jason Witten (82) nem ismert lehetetlen a Vikings ellen (Fotó: Reuters)
Jason Witten (82) nem ismert lehetetlen a Vikings ellen (Fotó: Reuters)

 

Sorozatban negyedik meccsén jutott harminc pont fölé a Carolina Panthers, amely ezúttal az Atlanta Falconst ütötte ki. Cam Newton nem kezdte túl jól a mérkőzést, ám végül egy-egy passzolt és futott TD-vel győzelemre vezette övéit. A hazai sikerben nagy szerepe volt a Panthers védelmének is, amely háromszor halászta le Matt Ryan passzait, ebből egyszer ráadásul return touchdown született Drayton Florence jóvoltából.

Newton 249 passzolt yarddal zárt, egyetlen dobott TD-jét Greg Olsen kapta el. A fullback Mike Tolbert ismét eredményes volt, legutóbbi négy meccsén ötödik hatpontosát jegyezte. A Falcons legutóbbi hat meccsén ötödször kapott ki, így összesített mérlege már 2–6.

Testvérháború volt New Yorkban, méghozzá egy ikerpár tagjai között. Bizony, Rex Ryan, a Jets főedzője ismét legyőzte ikertestvérét, Robot, a Saints defensive koordinátorát. Persze nem ment ölre egymással a két fivér, csupán a New York Jets diadalmaskodott 26–20-ra a New Orleans Saints ellen.

Rex Ryan így 7–3-ra javította testvére elleni mérlegét, míg csapata, a Jets 5–4-gyes mérleggel áll kilenc kör után. A hazaiak egyik legjobbja a rúgó Nick Folk volt, aki mind a négy mezőnygólját értékesítette, így a szezonban továbbra is hibátlan e tekintetben (23/23). Drew Brees két alkalommal is eladta a labdát, Demario Davis és Antonio Cromartie jegyzett egy-egy interceptiont. A Jetsnél az a Chris Ivory jutott 139 futott yardig és egy TD-ig, aki tavaly még a Saints alkalmazásában állt.

Brees azért dobott két hatpontos, melyből egyet Jimmy Graham kapott el (51 yardról), így már összesen tíznél jár a bajnokságban. Saintsnél a vereség mellett Darren Sproles miatt is fájhatnak a fejek, a futót ugyanis az első negyedben agyrázkódás gyanúja miatt az orvosi szobába kellett vinni, s nem is tért vissza.

SZAVAZÁS

Ön szerint mikor szakad meg a Kansas City Chiefs menetelése?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Kansas City Chiefsnek ezúttal a védelem szállította a kilencedik győzelmet a hibátlan mérleghez. Az ellenfél ezúttal az a Buffalo Bills volt, amelyben az újonc Jeff Tuel kezdett irányítóként – nem is rosszul. Az első negyedben 59 yardos TD-passzt dobott a szintén újonc Marquise Goodwinnek.

A Chiefs részéről Tamba Hali és Sean Smith is hatpontost csinált védő létére. Előbbi egy fumble-t követően tizenegy yardról cipelte be a labdát. Smith pedig még a második negyed elején halászta le Jeff Tuel passzát saját célterületénél és 100 yardos interception return touchdownt lett belőle, amivel az állás ekkor 10–10 lett. Az Alex Smith vezette támadóegység összesen 210 yardot hozott össze, míg a túloldalon a Bills-offense 470-et produkált.

A Dallas Cowboys kis híján elherdálta előnyét, de végül 27–23-ra legyőzte a Minnesota Vikingst. A szünetben még a Vikings vezetett 10–6-ra, a Cowboys csak Dan Bailey mezőnygóljaival tudott pontokat szerezni. A harmadik játékrészben viszont a meccsen összesen 102 yardig jutó Jason Witten révén összejött a fordítás, majd Nick Hayden is hatpontost szerzett, miután a céltrületen belül összeszedte Christian Ponder elejtett labdáját.

Aztán a Vikings Kyle Rudolph révén zárkózott, majd Tony Romo elpasszolta magát a negyedik negyedben, s Adrian Peterson révén elhúzott a Minnesota. Blair Walsh viszont kihagyta a jutalomrúgást, így 23–20-as állással vágtak neki a hajrának a felek. A végén Romo javított, s Dwayne Harrishez passzolva megnyerte a meccset a Cowboysnak – 35 másodperccel a vége előtt.

A Washington Redskins hosszabbításban 30–24-re legyűrte a San Diego Chargerst. A ráadás első támadásából a fullback Darrel Young szerzett futott hatpontost. A Redskinsnél Robert Griffin III 291 passzolt, Alfred Morris 121 futott, míg Pierre Garcon 172 elkapott yarddal zárt. A Chargers Kai Forbath két mezőygólját is blokkolni tudta.

A Tennessee Titans legyőzte a St. Louis Ramst, s ezzel korábbi edzőjét, Jeff Fishert is. Chris Johnson 150 yarddal és két touchdownnal járult ehhez hozzá, azt követően, hogy Jurrell Cadey sackelte Kellen Clemens irányítót, Derrick Morgan pedig összeszedte a QB által elejtett labdát.

A Rams megszerezte idénybeli első futott TD-jét: az újonc Zac Stacy sorozatban másodszor jutott 100 yard fölé, ezúttal pedig már potnszerzés is került a neve mellé. A meccs utolsó percében, 28–21-es Titans-vezetésnél a Rams támadhatott, s egészen a 26 yardos vonalig jutott, ám Austin Pettis nem tudta elkapni Clemens kissé magasra sikerült passzát. A Titans így három vereséget követően tudott nyerni, mérlege 4–4, míg a Ramsé 3–6.

A 22 óra után kezdődő mérkőzéseken

Rob Gronkowski az első félidőben tarthatatlan volt, Tom Brady végül 4 TD-passzt adott (Fotó: Action Images)
Rob Gronkowski az első félidőben tarthatatlan volt, Tom Brady végül 4 TD-passzt adott (Fotó: Action Images)


A New England Patriots hazai pályán 55–31-re kiütötte a Pittsburgh Steelerst. A Philadelphia Eagles irányítója, Nick Foles 7 TD-passzt adott az Oakland Raiders ellen (49–20), és hibátlan irányítómutatóval (158.3) zárt.

Pocsék formában várta a Raiders elleni meccset az Eagles támadósora, hiszen a legutóbbi két mérkőzésen összesen 10 pontot szerzett a csapat. Az Oakland a Steelers legyőzése után azonban rettenetesen megégett a másik pennsylvaniai csapat ellen. Nick Foles egészen parádés formában játszott, már az első félidőben négyszer hatpontos átadást jegyszett, Brent Celek után Riley Cooper kétszer, majd Zach Ertz is eredményes volt. A hazaiak Sebastian Janikowski mezőnygóljaival és Rashad Jennings futásával próbálták tartani a lépést (13–28).

A szünet után aztán már nem volt kérdés, előbb LeSean McCoy, majd DeSean Jackson, végül az ihletett formában játszó Riley Cooper is eredményes volt, így három negyed után Foles már 7 TD-passznál járt (ez amúgy NFL-rekordbeállítás…), így az is belefért, hogy a Sasok a végén már a 28 átadási kísérletéből 22 sikerest felmutató, 406 yardot passzol, ezzel hibátlan, 158.3-as irányítómutatót elérő Foles helyett Matt Barkleyval vezessenek támadásokat (20–49)…

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2013-as szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Ha létezik országos egyes az NFL-ben, akkor a Seahawks Buccaneers elleni találkozója minden bizonnyal ennek minősült a kezdés előtt. A Seattle ugyanis 7–1-es mérleggel, míg a vendégek 0–7-tel várták a meccset. Ja, és Russell Wilson otthon az alapszakaszban még nem kapott ki eddig. Na, egészen a kezdésig volt ez érdekes, a Tampa Bay valami brutális módon bekezdett, Tim Wrihgt és Tiquan Underwood Mike Glennon, Tom Crabtree pedig a meccsen amúgy 158 yardot futó Mike James running backtől kapott TD-passzt, így elléptek a vendégek (0–21). Akik még a második félidő elején is 24–7-re vezettek, de Wilson futott majd passzolt TD-jével és Steven Hauscka 36 yardos mezőnygóljával hosszabbításra mentette a meccset a Seahawks, majd a rúgó 27 yardos pontszerzésével végül meg is nyerte (27–24).

A Cleveland Browns a címvédő Baltimore-t fogadta csoportrangadón, és a csapatnál nagyjából harmadik számú irányítóként kezdő Jason Campbell remeklésével (262 yard, 3 TD, 0 interception) kisebb meglepetésre le is győzte a Ravenst (24–18). A hazaiaknál ki kell emelni a két TD-t szerző Davon Besst, valamint a 122 yardot összeszorgoskodó Greg Little-t is.

A New England Patriotstól ebben a szezonban a korábbi évekkel szemben az akadozó támadó-, főleg passzjátékot szokhatták meg a szurkolók, cserébe a védelem óriási erőfeszítésekkel csak kicsikarta a kedvező helyzetek az együttesnek. A Steelers sem emlékeztetett régi önmagára, sem a futás, sem annak megállítása nem ment, passzokból azonban mérkőzésenként csak 181 yardot engedett a Vasas, így Bradyék újabb szenvedése volt prognosztizálható. Hogy aztán a New England irányítója a szünetre már 252 yardnál és 2 TD-nél járjon a parádésan játszó Rob Gronkowski (a félidőben már 119 yardnál járt, végül 143-mal zárt) és a rendre nagy kárt okozó Danny Amendola (30 perc alatt csak két elkapása volt, de abból 91 yardot termelt, végül 122-nél állt meg) segítségével. Közben a védelem előbb fumble (Rob Ninkovich), majd a sikertelen gólvonal-szituáció után interception (Devin McCourty) révén is labdát szerzett, emellett pedig még egy 4. kísérletet is kivédekezett. A szünetre így 24–10-es vezetéssel mehettek a Hazafiak, hogy aztán percek alatt semmissé váljon az addigi munkájuk.

Kubiak a szünetben összeesett, mentővel vitték el

A szünet után ugyanis Steven Ridley elveszített labdája után, majd a nagyszerű Antonio Brown-visszahordást követően is Jerricho Cotchery révén szerzett TD-t, kiegyenlítve a találkozó állását (24–24). Ennél jobb helyzetbe azonban már nem került a Pittsburgh, a játékrész hajrájában Stephen Gostkowski második mezőnygóljával újra megszerezte a vezetést a Patriots, majd Julian Edelman 43 yardos visszahordása után a végül 130 egységig jutó Aaron Dobson 17 yardos játékával TD-t is szerzett (34–24).

Sőt, beindult a hazai henger, a 115 yardig jutó Ridley 5 yardos futásával is TD-t jegyzett a Patriots, és bár Cotchery 3. TD-jét is megszerezte a 400 yardig és 4 TD-ig jut Ben Roethlisberger passzából (41–31), kisvártatva Dobson 81 yardos TD-passzt kapott Bradytől, majd Big Ben második interceptionje után LeGarrette Blount is a célzónába futott (55–31).

A szezon első nyolc meccsén 9 TD-t jegyző, 74.9-es irányítómutatót elérő Brady újra régi önmagát idézte, 33 passzkísérletéből 432 yardot és 4 TD-t passzolt, ezzel pedig 151.8-as indexszel zárt. A Steelers pedig negatív csapatrekordot döntött, története során még sosem engedett egy csapatnak sem ennyi pontot egy meccsen.

A vasárnap esti rangadón

A Colts 3–21-ről fordított a Texans otthonában (Fotó: Action Images)
A Colts 3–21-ről fordított a Texans otthonában (Fotó: Action Images)

A vasárnap esti rangadón az Indianapolis Colts parádés hajrájával 27–24-re legyőzte a Houston Texanst. A texasiak főedzője, Gary Kubiak az első félidő végén összeesett a pályán, és mentővel vitték el, de a hírek szerint nincs szó infarktusról.

Pedig minden szépen indult a Houston számára, hiszen Case Keenum első öt passzkísérletéből Andre Johnson kettőt is TD-re váltott, előbb 62, majd 41 yardról, miközben Adam Vinatieri kihagyott egy mezőnygólt (J. J. Watt blokkolta egészen pontosan). A szünetre már 21–3-mal vonulhatott a Texans, miután az első félidőben 190 (!) yardot termelő Andre Johnson a harmadik TD-jét is megszerezte, ekkor azonban jött a fentebb említett sajnálatos eset, és a hazaiak a második félidőben már nem tudták ugyanazt a játékot tovább vinni.

Vinatieri második sikeres mezőnygóljára még Randy Bullock felelt ugyan, de a játékrész utolsó másodperceiben T. Y. Hilton szépített Luck passza után (24–12). Innentől pedig már nem volt megállás, Hilton a záró játékrészben még kétszer TD-t szerzett, a második Colts kétpontos kísérlet pedig már sikeres volt, így fordított a Colts (24–27). Az utolsó másodpercekben Bullock 55 yardról még kiegyenlíthetett volna, azonban ez nem az ő napja volt, a harmadik kihagyott mezőnygólja végleg megpecsételte a Houston sorsát.

A hazaiaknál Case Keenum 350, Andre Johnson 229 yardig jutott, a vendégeknél Andrew Luck 271-ig, T. Y. Hilton pedig 121-ig, és mindegyikük három TD-t jegyzett az összecsapáson.

NFL 2013, ALAPSZAKASZ
9. FORDULÓ
2013.11.011:25Miami Dolphins–Cincinnati Bengals22–20 – h.u.
2013.11.0319:00Buffalo Bills–Kansas City Chiefs13–23
2013.11.0319:00Washington Redskins–San Diego Chargers30–24 – h.u.
2013.11.0319:00Carolina Panthers–Atlanta Falcons34–10
2013.11.0319:00Dallas Cowboys–Minnesota Vikings27–23
2013.11.0319:00St. Louis Rams–Tennessee Titans21–28
2013.11.0319:00New York Jets–New Orleans Saints26–20
2013.11.0322:05Seattle Seahawks–Tampa Bay Buccaneers27–24 – h.u.
2013.11.0322:05Oakland Raiders–Philadelphia Eagles20–49
2013.11.0322:25New England Patriots–Pittsburgh Steelers55–31
2013.11.0322:25Cleveland Browns–Baltimore Ravens24–18
2013.11.042:30Houston Texans–Indianapolis Colts24–27
2013.11.052:30Green Bay Packers–Chicago Bears
Szabadnapos: Denver Broncos, Detroit Lions, New York Giants, Arizona Cardinals, San Francisco 49ers, Jacksonville Jaguars

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik