Schalke: „Szalainak nem volt lehetősége kipihennie magát”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.07. 16:39
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Schalke vezetőedzője, Jens Keller szerint Klaas-Jan Huntelaar visszatérése az együttes magyar válogatott támadójának, Szalai Ádámnak is jót fog tenni, aki nincs hozzászokva a sorozatterheléshez.

A 43 esztendős szakember elmondta, a holland csatár visszatérése magyar csapattársára is jótékony hatással lehet.

„Huntelaar felépülése jó ütemben halad, hamarosan ismét a segítségünkre lehet. Remélem, hogy már a tavaszi szezon első meccsein pályára léphet. Olyan típusú játékos, aki vezére lehet fiatal csapatunknak, továbbá Szalai Ádámnak is jól jön a visszatérése – mondta Keller, aki alá is támasztotta állítását. – A Mainzban nem volt hozzászokva az ilyen mértékű sorozatterheléshez. Az ősszel háromnaponta kellett tétmeccset játszania, nem volt lehetősége, hogy rendesen kipihenje magát.”

A 26 esztendős magyar csatár minden sorozatot figyelembe véve eddig 28 mérkőzésen lépett pályára a 2013–2014-es idényben, és hét gólt szerzett.

A tavaszi idényre Katarban készülő gelsenkircheni klubhoz kapcsolódó hír még, hogy Kevin-Prince Boateng elkezdhette a tréningeket – bár egyelőre a társaktól elválasztva, egyéni edzésmunkát végez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik