RB Leipzig: Szoboszlai Dominik 100 százalékos állapotban!

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.07.05. 19:54
Szoboszlai Dominik készen áll a Bundesliga augusztus közepi rajtjára – legalábbis erre következtetni a játékos által közzétett Facebook-posztból. Az RB Leipzig magyar légiósa egész tavasszal nem léphetett pályára egy makacs sérülés miatt, mindez végül az Európa-bajnoki részvételébe is került, ám most azt írta: 100 százalékosra sikerült a fitneszfelmérő tesztje.

„Friss fitneszeredmények Lipcséből: 100 százalékos vagyok” – írta Szoboszlai, aki a legendás ringmester, Michael Buffer „Let's get ready to rumble” – szólását is idézte, jelezve, kész a ringbe (esetében talán inkább futballpályára) lépni. „Friss fitneszeredmények Lipcséből: 100 százalékos vagyok” – írta Szoboszlai, aki a legendás ringmester, Michael Buffer „Let's get ready to rumble” – szólását is idézte, jelezve, kész a ringbe (esetében talán inkább futballpályára) lépni.

Emlékezetes, a Salzburg és az RB Leipzig decemberben jelentette be a válogatott középpályás klubváltását, ám januárban kiderült, hogy szeméremcsont-gyulladása miatt nem csatlakozhat a társaihoz. Az elhúzódó, makacs sérülés miatt a bemutatkozása egész tavasszal húzódott – végül nem jött össze a Bundesliga 2020–2021-es kiírásában.

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság következő idénye augusztus 13-án indul, a Leipzig a Mainz ellen lép pályára az 1. fordulóban. A meccsen akár négy magyar is pályára léphet, hiszen a lipcsei csapatban futballozik Szoboszlai mellett Willi Orbán és Gulácsi Péter, míg a Mainzcal néhány héttel ezelőtt hosszabbított szerződést Szalai Ádám.

A Leipzig jövő héten lép pályára először felkészülési mérkőzésen, a holland AZ Alkmaar lesz az ellenfél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik