RB Leipzig: Salzburgból érkezik az új vezetőedző – hivatalos

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.04.29. 09:56
null
Jesse Marsch az RB Leipzig új vezetőedzője (Fotó: AFP)
Hivatalos Twitter-csatornáján jelentette be az RB Leipzig, hogy Jesse Marsch veszi át a Bayern Münchenhez távozó Julian Nagelsmann helyét a kispadon. A klub egy titokzatos videóval jelentette be az új tréner szerződtetését.

 

Ahogy azt korábban megírtuk, a német sajtó már az elmúlt napokban beszámolt arról, hogy nagy valószínűséggel a Red Bull-hálózaton belülről érkezik a lipcseiek új trénere. Az amerikai szakember dolgozott már a New York Red Bullsnál, valamint korábban az RB Leipzignél is szerepet kapott Ralf Rangnick segédedzőjeként, míg legutóbb a Red Bull Salzburgot irányította vezetőedzőként. Az osztrák együttesnél Szoboszlai Dominik is a játékosa volt Marschnak, aki új csapatánál további két magyarral, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal is együtt dolgozhat.

A 47 esztendős szakember a RB Leipzig hivatalos oldalának közleménye szerint július elsején csatlakozik majd a német együtteshez, amelynél kétéves szerződést írt alá.

Jesse Marsch a Red Bull Salzburggal a 2019–2020-as idényben a bajnokságot, valamint a kupát is megnyerte. A nemzetközi porondon kétszer is a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezette az osztrák együttest, amellyel aztán a tavaszi szezonban mindkét alkalommal az Európa-ligában folytathatta a szereplést.

Marsch helyét a salzburgi kispadon a 33 éves Matthias Jaissle veszi át, aki január óta a klub másodosztályú fiókcsapata, az FC Liefering vezetőedzőjeként dolgozik. A fiatal szakember 2007 és 2014 között a Hoffenheimben futballozott, a Bundesligában összesen 31 mérkőzésen lépett pályára. Játékos-pályafutásának hét évvel ezelőtt egy súlyos térdsérülés vetett véget.

 


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik