Németország: algériai válogatott lehet az egykori Bayern-tehetség

Vágólapra másolva!
2023.03.07. 17:59
null
Mitchell Weiserrel eddig nem számoltak a német felnőttválogatottnál (Fotó: AFP)
A Kicker információi szerint rövidesen felnőttválogatott lehet a Werder Bremen játékosa, Mitchell Weiser – a 28 éves játékos azonban nem szülőhazája, Németország, hanem Algéria válogatottjában léphet pályára.

 

Mitchell Weiser a Kölnben kezdte profi pályafutását, majd 2012-ben a Bayern Münchenhez igazolt, ahol 2015-ig 16 meccsen játszott. Innen kölcsönben a Kaiserslauternbe került (itt nyolc meccsen játszott együtt Willi Orbánnal), majd a Herthához távozott. Ezután a Bayer Leverkusen játékosa volt, s 2021 óta szerepel a Werder Bremenben.

A védelem és a középpálya jobb oldalán is bevethető játékos 2011-ben U17-es világbajnokságon szerepelt a németekkel, 2017-ben pedig U21-es Európa-bajnok lett az országgal. Az elmúlt években többször is felvetődött, hogy esetleg szerepet kap szülőhazája felnőttcsapatában is, ám erre eddig nem került sor.

Weisernek édesanyja révén algériai állampolgársága is van, a Kicker pedig úgy értesült, az algériai szövetségnek szándékában áll meghívót küldeni neki – akár már a válogatott március végi, Niger elleni Afrika-kupa-selejtezőire.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik