Németország: 12 millió eurót ér, 1000 euróért kivásárolható

Vágólapra másolva!
2016.03.29. 18:23
null
Gomez Törökországban magára talált (Fotó: Reuters)
Különös szerződést kötött az olasz Fiorentina német válogatott csatárával, Mario Gomezzel: a transfermarkt.de becslése alapján 12 millió eurót érő támadó mindössze 1000 euróért kivásárolható élő szerződéséből. A Besiktas alighanem él is a lehetőséggel, miután a Fiorentinától kölcsönvett csatár pazar formában futballozik…

A vb-bronzérmes, Eb-ezüstérmes Gomez 2013-ban szerződött a Bayern Münchenből a Fiorentinához, ám az olasz csapatnál sérülései miatt kevés lehetőséghez jutott. A Fiorentina mindenképpen meg akart szabadulni tőle, így boldogan kölcsönadta (3.5 millió euró kölcsönvételi díj fejében) a Besiktasnak, és csak jelképes, 1000 eurós kivásárlási árat határozott meg a török csapat számára.

Alighanem az olaszok legnagyobb döbbenetére Gomez magára talált, és most szenzációs szezont fut, 34 tétmérkőzésen 21 gólt szerzett, a török bajnokságban elért 19 találatával pedig vezeti Samuel Eto'o és Hugo Rodallega előtt a Süper Lig góllövőlistáját. Visszakerült a német válogatottba, az angolok elleni, 3–2-re elveszített felkészülési mérkőzésen ő volt a nationalelf centere, és be is talált a meccsen.

A Besiktas hatalmasat kaszálhat az üzleten, ha a jelképes összegért megveszi, majd később jó áron továbbértékesíti Gomez játékjogát – igaz, a továbbadásból 35 százalékban a Fiorentina is részesülne.

„Ha Mario Gomez úgy dönt áprilisban, hogy a Besiktasban folytatja, akkor csak 1000 eurót kell fizetnünk a firenzeieknek” – erősítette meg Ahmed Cebi, a török klub elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik