Német Kupa: A vereséggel is együtt kell tudni élni – Heynckes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.20. 10:58
null
Az előd és az utód (Fotó: AFP)
Jupp Heynckes a szombaton elvesztett kupadöntő után végleg búcsút intett a Bayern Münchennek. A 73 éves vezetőedző szerint csapata elkerülhető vereséget szenvedett, és így jár az, aki nem használja ki a helyzeteit. Niko Kovac egyik szeme sír, a másik nevet – szerinte nem érdemtelenül nyert az Eintracht Frankfurt.

„Amikor veszít az ember, ne a bírókkal foglalkozzon. Gratulálok az Eintrachtnak a kupagyőzelemhez. Hibáztunk, azzal lett 1–0, aztán pechünk is volt Robert Lewandowski kapufájánál. Az ellenfél a saját játékát játszotta, agresszív és erős volt, emiatt pedig el kell fogadunk a végeredményt. A Frankfurt nagyon meg akarta nyerni ezt a meccset. Ez egy elkerülhető vereség volt. Ha nem használjuk ki a helyzeteinket, ne csodálkozzunk, ha elveszítünk egy döntőt. A sportban olykor nyer az ember, olykor pedig meg kell próbálnia a vereséggel is együtt élni, mi pedig erre is képesek vagyunk” – búcsúzott a bajor klubtól Jupp Heynckes.

„Az első félidőben – még akkor is, ha voltak lehetőségeink – nem játszottunk jól. Aztán egy hiba után megszerezte a vezetést az ellenfél. A Frankfurt azt játszotta, amit várni lehetett. Megvoltak nekünk is a helyzeteink, az Eintracht pedig két gólt szerzett három-négy helyzetből” – így Thomas Müller.

„Boldog vagyok és nagyon örülök a győzelemnek. Együtt minden sikerülhet, ezt bizonyítottuk be. Egy éve kikaptunk, idén viszont megcsináltuk. Nem érdemtelenül nyertük meg a kupát. Az egyik szemem nevet, a másik sír, hogy távozom a klubtól” – mondta Niko Kovac, a Frankfurt jelenlegi, a Bayern jövendőbeli vezetőedzője.

„Az embersége a legnagyobb erénye. Visszahozta a jókedvet és az összetartást a csapatba”Jérome Boateng Heynckesről

„Búcsúzóul mindannyian meg szerettük volna nyerni neki a trófeát. Ő a legnagyobb edző, akit Németország valaha látott” Sven Ulreich.

„Már nem 45 vagy 50 éves vagyok. 73 évesen nem tudhatja az ember, mennyi van még hátra. A következő héttől ismét a magánéletemre koncentrálok” – zárta mondandóját a leköszönő tréner.

NÉMET KUPA
DÖNTŐ
Bayern München–Eintracht Frankfurt 1–3
(Lewandowski 53., ill. Rebic 11., 82., Gacsinovics 96.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik