Német Kupa: bravúr! A Frankfurt nyerte a Bayern elleni döntőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.19. 22:02
null
Niko Kovac legyőzte leendő munkaadóját (Fotó: AFP)
A labdarúgó Német Kupa döntőjében az Eintracht Frankfurt nagy meglepetésre 3–1-re legyőzte a rekordbajnok Bayern Münchent.

 

NÉMET KUPA
DÖNTŐ
Bayern München–Eintracht Frankfurt 1–3
(Lewandowski 53., ill. Rebic 11., 82., Gacsinovics 96.)

A 75. Német Kupa döntője több szempontból is izgalmas volt.

Egyrészt a sorozat aktuális kiírásának legjobban támadó csapata (Bayern München, 20 adott gól), a leghatékonyabban védekező ellen meccselt (Eintracht Frankfurt, 1 kapott gól). Másrészt a tizennyolcszoros kupagyőztes müncheniek trénere, Jupp Heynckes minden valószínűség szerint utoljára ült tétmeccsen kispadon, utódja épp a Frankfurt edzője, Niko Kovac.

Az Eintracht korántsem kezdett megilletődötten, nekiment a Bundesliga győztesének. Az első igazán nagy helyzet mégis a bajorok előtt adódott, Robert Lewandowski nagy erejű szabadrúgása a lécen csattant a 9. percben. Nem sokkal később már a frankfurtiak örülhettek: Ante Rebic a felezővonalnál szerelte James Rodríguezt, Kevin-Prince Boateng azonnal megindította a labdaszerzést kierőszakoló társát, aki senkitől sem zavartatva a kapuba passzolt Sven Ulreich mellett (0–1). Ha már kapusposzt, itt lehet megemlíteni, hogy a lábközépcsont-sérülésből felépülő Manuel Neuer szeptember óta került be ismét meccskeretbe.

A folytatásban próbálkozott a Bayern, de igazán nagy helyzetig nem jutott, így 2012 után először fejezte be hátrányban a kupadöntő első félidejét.

A fordulást követően aztán megszületett az egyenlítés: Joshua Kimmich passzába egyszerre ért bele egy védő és Lewandowski, akik közös erővel juttatták kapuba a labdát (1–1). Továbbra is nyílt volt a meccs, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de inkább a Bayern kezdeményezett.

A 78. percben Mats Hummels a lécre fejelt, négy perccel később éppen őt futotta le a kiválóan játszó Rebic, aki ismét betalált, frankfurti szempontból 2–1-re módosítva az állást. A gól előtt egy kérdéses szituációt videón nézett vissza Felix Zwayer: labdaszerzés közben Kevin-Prince Boateng kezére pattant a labda, majd ebből indult a gólt eredményező kontra – a játékvezető szerint a ghánai vétlen volt az esetnél.

A videobíró aztán a hosszabbításban is előkerült, ekkor annak ellenére nem adott tizenegyest Zwayer, hogy Javi Martínez lábát elrúgták a 16-oson belül, ráadásul az ezt követő Bayern-szögletből indított újabb kontrát a Frankfurt, Mijat Gacsinovicsnak egész pályás sprint után az üres kapuba kellett csak begurítania a labdát. 1–3

Az Eintracht Frankfurt 1988-ban Détári Lajos góljával nyerte meg legutóbb a Német Kupát. Ez a mostani az ötödik diadala volt a versenysorozatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik