Német Kupa: a Bayern hatot vágott a Paderbornnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.06. 20:22
null
Nagy csapathoz méltón játszott a Bayern (Fotó: AFP)
A labdarúgó Német Kupa negyeddöntőjében a Bayern München 6–0-ra legyőzte a Paderbornt. A Leverkusen  hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást.


Érdekes összecsapásnak ígérkezett a Bayern München vendégjátéka a harmadosztályú Paderborn ellen a labdarúgó Német Kupa negyeddöntőjében. Utóbbi 55 találattal a legeredményesebb csapat volt a német élvonal, másodosztály és harmadosztály együttesei között a 2017–2018-as bajnoki szezonban a mérkőzést megelőzően. És éppen a Bayern állt a második helyen 51 góllal.

A 20. percben Kingsley Coman megszerezte a vezetést a bajoroknak egy kisebb kavarodást követően. Öt perc múlva Coman készített elő: remekül tette a labdát Robert Lewandowski elé, a lengyel nem hibázta el a ziccert, és máris 0–2 állt az eredményjelzőn. Ennél a gólnál Thomas Müller megsérült – ütközött a kapussal. Megpróbálta folytatni, de a 32. percben le kellett cserélni.

Néhány perccel az első félidő vége előtt Joshua Kimmich háromra növelte Jupp Heynckes csapatának előnyét.

A második játékrészből mindössze tíz perc telt el, és máris négy volt a bajorok előnye: a Müller helyére beálló Corentin Tolisso fejelt nagy erővel a hálóba.

Arjen Robben sem akart kimaradni a gólgyártásból, már csak azért sem, mert 1361 napja nem volt eredményes a kupában. A 86. és a 88. percben is betalált, teljessé téve a kiütést. A Bayern sorozatban kilencedszer jutott a Német Kupa elődöntőjébe.

Az elődöntő sorsolását február 11-én tartják.

A gólok



NÉMET KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Paderborn (III.)–Bayern München 0–6
(Coman 20., Lewandowski 25., Kimmich 42., Tolisso 55., Robben 86., 88.)
Később
Bayer Leverkusen–Werder Bremen 4–2 (Brandt 31., 55., Bellarabi 111., Havertz 118., ill. Kruse 4. – tizenegyesből, Jóhannsson 7.)

SZERDÁN
18.30: Eintracht Frankfurt–Mainz (Tv:Sport2)
20.45: Schalke 04–Wolfsburg (Tv:Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik