K. Zs. 2020.09.25 22:06

Mainz: a klubelnök félrevezető kommunikációról beszélt Szalai-ügyben

A német Mainznál az elmúlt napokban történtekről a klubelnök Stefan Hofmann is kifejtette a véleményét péntek este a csapat hivatalos honlapján. Szalai Ádám ügyében ő is azt hangoztatta, amit korábban Rouven Schröder sportigazgató – azaz hogy a magyar labdarúgó szakmai okokból került ki az első keretből, viszont mindez a legrosszabbkor, egy pénzügyi válság kellős közepén történt, és tovább mérgesítette a helyzetet.

Szalai Ádám (Fotó: Getty Images)

 

Mint beszámoltunk róla, német lapértesülések szerint valójában pénzügyi nézeteltérések húzódnak meg Szalai Ádám első keretből történt elbocsátásának hátterében. Stefan Hofmann pénteken nem tagadta, hogy a klub nincs jó anyagi helyzetben, de szerinte a magyar légiós ügye ezzel csak annyiban függ össze, hogy az ő keretből történt kirakása, „elkülönített” szerdai edzése volt az utolsó csepp a pattanásig feszült játékosok poharában.

Stefan Hofmann (Fotó: AFP)

„Szalai Ádám első keretből történt kivételéről a sportszakmai vezetőség döntött, méghozzá sportszakmai alapon. Azt viszont el kell ismernünk, hogy elsőre félrevezetően kommunikáltunk Szalaival, de ezt azóta már tisztáztuk. Továbbra is edz az U23-as csapatunkkal” – idézi a klubhonlap Hofmannt.

A klubelnök szerint a koronavírus-járvány miatt márciusban visszatartott fizetések későbbi folyósítása csak egy lehetőség volt, annak függvényében, hogy javul a klub pénzügyi helyzete – az viszont nemhogy nem javult, de még tovább romlott.

Azt azonban elképzelni sem tudtam volna, hogy a játékosok az edzés bojkottálására határozzák el magukat. Ez alapjaiban rázta meg a klubot, a vezetőség még most is a hatása alatt van, és nem lehetséges úgy folytatni a közös munkát, mintha mi sem történt volna” – folytatta Hofmann, aki szerint hosszú hetek munkája lesz helyreállítani a bizalmi kapcsolatot a játékosokkal.

Az elnök szerint nyilvánvaló, hogy a helyzet rendezése érdekében az alapokig kell leásniuk, a válság összetett, annak mélységét meg kell ismerniük a labdarúgóknak is – és a konfliktus megoldása nem lesz gyors.

A megoldást ugyanakkor szeretnék a klubon belül megtalálni, ennek érdekében az információkra éhes szurkolóik türelmét és megértését kérik.

Népszerű cikkek

2020.10.31 10:59:33

Német labdarúgás K. T. I.

A gelsenkircheniek 22 bajnoki óta nyeretlenek, de lehetne ennél is rosszabb a helyzetük, erre példa a Tasmania története.

2020.10.29 19:14:50

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

Jupp Heynckes 2013-ban életet lehelt a Bayern Münchenbe – nem is akárhogyan.

2020.10.24 15:11:55

Német labdarúgás M. G.

Az idény egyik legrosszabbul elsült cseréje is kellett a lipcsei sikerhez • Gulácsi és Orbán végig a pályán volt.

2020.10.24 14:57:16

Német labdarúgás H. D.

Az Eintracht Frankfurt sem volt akadály • Sané és a 17 éves tehetség is betalált.

2020.10.23 11:06:59

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

Effenberg: „Ha továbbjutunk, piros bőrnadrágban és cowboycsizmában táncolok az asztalon”