B. Á. 2020.09.22 19:10 Frissítve: 2020.09.23 18:16

Mainz: „A klub eljárása elképesztő és elfogadhatatlan” – Szalai ügynöke

Bár a Bild információi szerint Szalai Ádám és a Mainz szakításának anyagi okai vannak, a támadó menedzsere, Oliver Fischer szerint a játékos semmi olyat nem tett, amiért büntetést érdemelne.

Valószínűleg az utolsó Szalai-gólöröm a Mainz színeiben (Fotó: AFP)

 

 
Szalait kitették a Mainz első keretéből
Pénzügyi vita állhat Szalai várható távozásának hátterében

A tekintélyes német szaklap, a Kicker hétfő este számolt be róla, hogy a mainzi vezetőség elköszönt Szalai Ádámtól, mondván: a 63-szoros válogatott támadó már nem szerepel a Bundesliga-csapat sportszakmai terveiben. A Kicker többször is megemlítette cikkében, hogy a válásnak szigorúan sportszakmai okai vannak. És mert Schröder sportigazgató is megingathatatlanul ezt ismételgette, a német Bild című lap utánajárt, nem valami más – fogalmazzunk úgy, sérelem – vezetett-e a felek kurta-furcsa szakításához. A legnagyobb példányszámú bulvárlap világhálós kiadása úgy értesült, Szalai Ádámot az RB Leipzig elleni vesztes bajnoki (1–3) után tették ki a csapatból, ráadásul a vezetőség még az edzések látogatása alól is felmentette, hogy lehetőleg minél gyorsabban új munkaadót találjon magának. Az elválás hátterében ugyanakkor – a Bild szerint – nem szakmai, hanem anyagi okok vannak. Konkrétan egy elmérgesedett pénzügyi vita.

Ennek ellentmond a Szalai Ádámot képviselő Oliver Fischer nyilatkozata, a menedzser nem kímélte a klubot a döntés miatt.

„A Mainz eljárása elképesztő és elfogadhatatlan, Szalai Ádám sem a pályán, sem azon kívül nem tett olyat, amiért büntetést érdemelne. Senki sem gondolhatja komolyan, hogy a csatár most egy csapásra kikerült a klub sportszakmai terveiből, és még az edzésektől is eltiltják. Mindenki előtt világos, hogy az eltanácsolásának nem szakmai okai vannak. Fontosnak tartom Ádámról elmondani, hogy a koronavírus-járvány miatti fizetésátütemezést minden esetben elfogadta. Nemcsak eleget tett az egyesület kérésének, hanem azokat a játékosokat is meggyőzte arról, hogy ez a helyes megoldás, akik kételkedtek ebben” – idézi Fischert a bild.de.

2020.10.29 19:14:50

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

Jupp Heynckes 2013-ban életet lehelt a Bayern Münchenbe – nem is akárhogyan.

2020.10.24 15:11:55

Német labdarúgás M. G.

Az idény egyik legrosszabbul elsült cseréje is kellett a lipcsei sikerhez • Gulácsi és Orbán végig a pályán volt.

2020.10.24 14:57:16

Német labdarúgás H. D.

Az Eintracht Frankfurt sem volt akadály • Sané és a 17 éves tehetség is betalált.

2020.10.23 11:06:59

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

Effenberg: „Ha továbbjutunk, piros bőrnadrágban és cowboycsizmában táncolok az asztalon”   

2020.10.15 19:11:22

Német labdarúgás L. PAP ISTVÁN

BAYERN MÜNCHEN 3. RÉSZ A sorozat harmadik részében a döcögő nyolcvanas évekről esik szó, benne két magyar trénerrel.