I. SZ. 2021.05.25 20:47 Frissítve: 2021.05.25 21:02

Hertha: Dárdai hatalmas trükkje – hazudtak a játékosoknak

Dárdai Pál biztos benne, hogy furfangos húzása is kellett a Hertha BSC Bundesligában tartásához. A magyar tréner januárban fél évre vállalta el az első csapat irányítását, de a klub a kérésére másfél éves szerződést kommunikált, mert tudta, hogy a játékosok motivációját csak így tarthatja a szükséges szinten.

Dárdai Pál tudta, mi kell ahhoz, hogy maradjon esély a bennmaradásra (Fotó: AFP)

 

„Nagyon hezitáltam, amikor felkértek, hogy vegyem át az első csapatot, mert az ifiknél nagyon jól éreztem magam, a profik viszont újra és újra ugyanazt a hibát követték el. Ebbe nagyon könnyű lett volna belebukni” – mondta a Berliner Zeitungnak Dárdai Pál, akinek továbbra is kérdéses a jövője, pedig amikor átvette a csapat irányítását, a klub másfél évre szóló szerződést kommunikált.

És itt jön a trükk, a megállapodás ugyanis sohasem tartott 2022 nyaráig, csak fél évre szólt. A csapatot azonban meg kellett nyugtatni, motiválni kellett.

„Megmondtam, hogy nem megyek be úgy az öltözőbe, hogy csak három és fél hónapra szól a szerződésem. Élve felzabáltak volna, a Hertha pedig kiesik – mondta Dárdai, pontosan tudva, hogy így a játékosok mögé állnak, küzdenek érte és a klubért. – Több esetben is láttuk, mi történik akkor, ha egy csapat úgy játszik, hogy tudja, az edzője az idény végén távozik (a Borussia Mönchengladbachra és az Eintracht Frankfurtra utalt – a szerk.), az eredményesség határozottan visszaesett. Ha mi is ezt tettük volna, három ponttal levesebbet szerzünk, és kiesünk. Ehhez kell a pszichológia.”

Hogy végül is marad-e 2022 nyaráig, az új ügyvezetőn, Fredi Bobicon múlik. Dárdai nem izgul a döntés miatt.

„Meglátjuk. Mindegy, hogy az öregfiúkat vagy az U9-et készítem fel, bármi jöhet, amíg meccs van a hét végén, és reklamálhatok picit a bíróknál” – mondta Dárdai, hozzátéve, lehet az első csapat edzője vagy az U16-é, biztos, hogy a Balatonon tölti a nyár nagy részét, elvonulva a nyilvánosságtól.

„Biztos, hogy a Herthánál maradok, csak akkor rúgnának ki, ha az Union Berlin felszerelésében mutatkoznék” – mondta, majd gratulált a Bundesligát hetedik helyen záró városi riválisnak.

2021.09.21 00:17:10

Német labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Dárdai Pál esete azért eltér a fent leírtaktól, bár néha kísértetiesen hasonló a magyar edző és a német klub hosszú évekre visszanyúló viszonya. (...) A magyar szakembernek sikerült kihúznia a gödörből a Hertha szekerét, csapata egymás után két bajnoki mérkőzést nyert meg.

2021.09.18 18:02:08

Német labdarúgás D. Á.

A magyar válogatott támadó középpályása a hajrában eldönthette volna a mérkőzést, de Horn nagyot védett.

2021.09.17 11:26:02

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Dárdai Márton gólpasszal és fegyelmezett védőmunkával járult hozzá a sikerhez, Ekkelenkamp is remekelt.

2021.09.11 18:03:28

Német labdarúgás K. T. I.

A második félidőben a címvédő sokkal élesebben, hatékonyabban futballozott – és szerencséje is volt.

2021.09.02 13:40:27

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Szerzett egy védőt még a Dortmund, barcelonai csodagyereket vett a Leipzig a bajoroktól kapott pénzen.